Fuldkornspizza

december 15, 2016 0 Af Sunderehverdag

Jeg er stor tilhænger af sund, hjemmelavet fastfood. Det kan godt være det ikke altid er lige så “fast” som den købepizza du kan tage med hjem, men til gengæld vil din krop være så meget gladere for dig bagefter hvis du vælger at lave maden fra bunden.

Denne fuldkornspizza er lavet på grahamsmel, men man kan også vælge at bruge hvidhvede-eller speltmel i stedet. Fuldkorn indeholder kostfibre hvis primære funktion er at opretholde en god fordøjelse. Den lave energitæthed der er i kostfibre, sammen med strukturen i fibrene, er alt sammen med til at stimulere tygning og dermed give en større mæthedsfornemmelse.

På denne pizza har jeg valgt at bruge kylling, peberfrugt og frisk basilikum som topping. Derudover valgte jeg at bruge en fedtfattig og nøglehulsmærket mozzarella fra Naturligvis, og en købt pizzasovs (jeg skal have eksperimenteret i at lave min egen variant ? men denne gang blev det den hurtige).

Toppingen kan varieres efter egen lyst, jeg valgte kylling da den er mager og rigtig lækker sammen med peberfrugt. Peberfrugten giver en dejlig sødme til pizzaen, og så bidrager den derudover med både A-, B- og C-vitamin. Den røde peberfrugt er den peberfrugt der bidrager med de fleste vitaminer. Basilikum giver en skøn fornemmelse af sommer og sol og den aromatiske krydderurt bugner af C-vitamin og mineraler.

Da jeg ikke er god til madspild er rester ideelt til madpakken dagen efter, eller til fryseren så du har et lækkert måltid til dage hvor det skal gå lidt hurtigt.

Det du skal bruge til en pizza (4 personer)
Til dejen:

 • 25 g gær
 • 2 ¾ dl lunken vand
 • 2 1/5 dl hvedemel
 • ¾ tsk groft salt
 • 4 dl grahamsmel

Topping:

 • 1 rød peberfrugt
 • 150 g kylling
 • pizzasovs efter lyst
 • ost efter lyst
 • tørret oregano
 • frisk basilikum

Tilbehør:

 • diverse grøntsager i stave

Sådan gør du:
Tag ½ dl af hvedemelet fra til udrulning senere.

Udrør gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen, den skal være klæg og fugtig. Dejen skal herefter hæve en time lunt og tildækket.

Når dejen har hævet rulles den ud til ca. ½ cm tykkelse. Topping fyldes på ? undtagen den friske basilikum. Jeg starter med tomatsovsen, derefter oregano, kylling, peberfrugt og til sidst mozzarella.

Pizzaen bages i en forvarmet ovn på 225 grader i ca. 20 min. Diverse grøntsager skæres i stænger og serveres sammen med pizzaen. Når pizzaen er færdigbagt, tages den ud og der puttes frisk basilikum henover, server! Mums.

image-10image-8