Spar 25% på sko hos Sportsmaster

Honninghjerter med rug

10822615_10204325070823673_1889455707_nDer er ingen tvivl, honninghjerter er og bliver min julefavorit. Den søde smag af honning, de julede krydderier og den mørke chokolade på toppen giver, i min verden, den perfekte julekage. I år måtte min julehjerte-debut stå, men desværre havde jeg ikke skænket det en tanke, at min elskede julekage ikke baaare lige var at slå sammen (i hvert fald ikke hvis det skulle gøres korrekt). For hvis man skal have et honninghjerte med den helt rigtige skøre konsistens, skal man lave en fordej, som skal stå i 4 uger inden man kan bage kagerne. Mine honninghjerter fik altså ikke den berømte konsistens, men der er ingen tvivl om at smagen var der.

Jeg har forsøgt at ernæringsforbedre honninghjerterne en smule, blot ved at udskifte lidt af hvedemelet med rugmel samt at skifte smørret ud med flydende plantemargarine. Rugmel er særlig kendt for dets karakteristiske smag, men jeg kan berolige jer med, at rugen ikke smager igennem i kagerne. Rugen er med til at tilføre lidt fuldkorn, men kagerne bør ikke udelukkende laves på rugmel, da denne meltype er en af dem der har den dårligste bageevne. De traditionelle honninghjerter laves på en god mængde smør, jeg valgte at udskifte smørret med en flydende plantemargarine i stedet. I plantemargarine er indholdet af de umættede fedtsyrer langt højere end i smør, hvilket kan være at foretrække når man forsøger at leve lidt sundere.10819125_10204325070783672_1214559691_n

Det du skal bruge (ca. 24 stk):

  • 150 g honning
  • 150 g brun farin
  • 110 g flydende plantemargarine
  • 2 æg
  • Revet appelsinskal (fra 1 stor økologisk appelsin)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk hjortetaksalt
  • ca. 350 g hvedemel
  • ca. 250 g rugmel
  • Mørk chokolade (mindst 50%)
  • 24 engle- eller julemandsglasbilleder

Fremgangsmåde:

  1. Start med at smelt honning, brun farin og flydende plantemargarine i en gryde. Herefter kommes honningmassen over i en stor skål og stilles til afkøling i en halv times tid.
  2. Rør æg og appelsinskal i honningmassen og bland det hele godt sammen (kan med fordel gøres i en røremaskine).
  3. Herefter tilsættes lidt af hvedemelet, rugmelet og alle krydderierne samt hjortetaksalt til honningmassen. Når det hele er blandet godt, kommes resten af melet i (hold altid lidt tilbage og mærk efter om dejen har fået nok), og æltes igennem.
  4. Tag dejen ud på et rent bord og ælt den færdig i hænderne – det er vigtigt at man ikke springer dette punkt over, da det er her man rigtig kan få en føling af om dejen har den rette konsistens. Den skal kunne slippe bordet men stadig være fedtet.
  5. Kom dejen tilbage i en ren skål, og stil den til at hvile i køleskabet i en times tid.
  6. Tag den kolde dej ud af køleskabet, og ælt den igennem til den igen bliver til at arbejde med. Tænd ovnen på 200 grader.
  7. Rul dejen ud til 1 cm tykkelse og brug en udstikker til at lave fine hjerter med.
  8. Fordel hjerterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag midt i ovnen i 10-12 minutter.
  9. Tag hjerterne ud af ovnen og lad dem afkøle før du dekorerer dem med chokolade og glansbilleder.

10850515_10204325073503740_580992767_n10867076_10204325074703770_451320024_nHjerterne var rigtig hyggelige og nemme at lave, klart noget man sagtens kan lave med de mindste også. Det sværeste for mig var, at der er så meget ventetid 😀 Men da de først lå på en fin juleserviet foran mig, var de hele ventetiden værd.

Da det var første gang jeg kreerede den traditionelle julekage, var det lidt svært for mig at vurdere om de havde fået nok i ovnen. Jeg har læst et sted på nettet, at hvis man forsigtigt trykker en finger ned i kagen, og den afgiver et blivende mærke, så er kagerne ikke helt færdige endnu. Samtidig vil jeg lige huske at skrive, at hvis du bruger forskellige størrelser på udstikkerne, så skal hjerter af samme størrelse bages sammen. Jeg bruge både store og små udstikkere og fik 6 store og 17 små lækre honninghjerter ud af portionen. 10836117_10204325071823698_602514422_n

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spar 25% på sko hos Sportsmaster