Proteinpandekager med pistacie

Jeg er sgu stolt af mig selv

15451238_10209931310056150_835278236_nForleden stod jeg med mit diplom, for at have gennemført et kursus i overspisning (BED), i hånden. Jeg stod og blev rigtig stolt af mig selv. Ikke kun over diplomet, men over en masse ting. Midt i alt min selvros skete der noget. En tanke afbrød mig Er det egentlig okay at være stolt af sig selv?

Jeg stod lidt der, stadig med mit diplom i hånden, og tænkte over tanken. Smagte lidt på ordene og undrede mig over hvor de kom fra. Undrede mig over, hvordan ordene blev plantet i mit hovede. Jeg er typen der kæmper for, at man skal elske sig selv, stå inde for sig selv, hvordan kan jeg så tænke, at det er for meget når jeg står der og er en smule stolt af mig selv også? Hvorfor følte jeg et øjeblik, at jeg var for selvhøjtidelig? Jeg valgte at bekæmpe tanken med en ny tanke JA FOR FANDEN. Jeg er pisse hamrende stolt af mig selv, og det vil jeg have lov til at være!

Efter at have fundet min indre anti-du-må-ikke-være-stolt-af-dig-selv-kriger frem, satte jeg mig i min seng og tænkte over alle de ting jeg var stolt af ved mig selv, og kom blandt andet frem til, at jeg er stolt af at være frivillig. Jeg er stolt af bloggen. Jeg er stolt af min autorisation som klinisk diætist. Jeg er stolt af at kunne stå ved mig selv, være mig selv. Jeg er stolt af at turde sige min mening. Jeg kom frem til, at jeg er pisse hamrende stolt af at være Nadja. Som jeg sad der voksede jeg nærmest 10 centimeter hver gang jeg roste mig selv. Jeg blev varm og glad indeni over mine egne ord. At mærke den følelse det gav mig, fik mig igen til at tænke på, hvorfor tanken om, om det er okay at være stolt af sig selv, dukkede op. Hvorfor skulle det ikke være okay? Hvorfor er det mere normalt at finde minusser ved sig selv, fremfor plusser. Er det fordi vi er bange for at virke pralende? I min verden er det overhoved ikke pral. Vi kan sagtens rose hinanden til skyerne, og længere end det, men så snart det handler om os selv, kryber vi ind i et musehul. Men hvorfor? Hvis du er stolt af noget ved dig selv, så skal hele verden da vide det (overdrivelse fremmer forståelse, har jeg lært). I hvert fald skal du selv vide det. Andre må også gerne vide det, og du må gerne anerkende dig selv, hvis andre kommer hen og siger du har gjort et godt stykke arbejde, i stedet for at svare “Nårh det, tja” så svar “TAK, jeg synes faktisk også selv jeg gjorde det skide godt”. Det er okay at være stolt af sig selv, det er mere end okay! Det stiger dig ikke til hovedet, eller gør dig en kuleskør-selvhøjetidelig-person. Det gør dig stærkere.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Proteinpandekager med pistacie