Jeg er sgu stolt af mig selv

Sundere chocolate brownie cookies

10928064_10204651833392533_317666513_nJeg har længe gerne ville lave en sundere cookie, for helt ærlig, hvem elsker ikke cokkies? (..præcis). Det svært at lave en sprød, lækker og sund cookie, men de her gør det nu rigtig godt. De er ikke sprøde (så er i advaret), men de er runde, lækre og et langt sundere alternativ til den sprøde og sukkerfyldte cookie vi er vokset op med.

Jeg så en opskrift fra Green Kitchen Stories på cookies lavet på sorte bønner, og blev nødt til at se om jeg kunne gøre kunsten efter. Sorte bønner er rige på proteiner og kostfibre, og det er blandt andet det der giver kagerne det sunde twist. Bønnerne indeholder derudover gode vitaminer og mineraler, noget som kroppen har meget mere brug for, end sukker og smør.

10921879_10204651833352532_1224217919_nJeg havde noget af et besvær med at finde sorte bønner. Jeg gav først Netto og Kiwi en chance – ingen sorte bønner. Så tog jeg Føtex og tænkte, at det var et sikkert valg – heller ingen sorte bønner. Irma, heller ingen (det var omkring her, at jeg virkelig var ved at give op). Jeg valgte så at tage i en helsekostbutik hvor de, til min store overraskelse, heller ikke havde dem. Men her fik jeg dog et tip om at tage i et mini supermarked/frugt og grønt – og BONUS. Der havde de dem, til 8 kr, langt billigere end hvis jeg skulle have købt dem i Føtex. Så det tip er hermed givet videre til jer.

Det du skal bruge (10-12 stk):

 • 1 dåse sorte bønner (udblødte og kogte)
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 ½ spsk peanutbutter
 • 2 spsk mælk
 • ½ dl honning
 • 3 store spsk ren kakao
 • 3 spsk mandelmel (eller almindelig mel)
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk kanel
 • et drys salt
 • Mørk chokolade (minimum 50%)

Fremgangsmåde:

 1. Tænd ovnen på 180 grader og gør en bageplade klar med bagepapir.
 2. Skyld bønnerne godt inden du blender dem med mælk, olie og peanutbutter. Jeg brugte en stavblender, men du kan også vælge at køre dejen i en foodprocessor.
 3. Når du har en ensartet masse, tilsætter du resten af ingredienserne (undtagen chokoladen) og blender videre indtil du har en lidt floffy dej.
 4. Sæt 10-12 cookies med en ske på bagepapiret. De her cookies flyder ikke selv ud, og derfor skal du forme dem med skeen.
 5. Hak den mørke chokolade groft, og drys lidt chokolade på hver cookie.
 6. Kom cookiesne i ovnen og bag i ca. 20 minutter. Tag dem ud og lad dem køle på bagepladen i nogle minutter før du tager dem over på en rist og lader dem køle færdig her.

Nyd de sundere cookies med velbehag og en god kop te eller kaffe. De smager pragfuldt og har en lidt brownie-agtig konsistens (deraf navnet) 😉

10934446_10204651832752517_603521187_n10928657_10204651832792518_1237355402_n

19 kommentarer

 • Stop så med at lægge lækre opskrifter op der gør mig lækkersulten 😉
  Jeg har gemt opskriften og de skal bages en lørdag hvor der skal kage på bordet 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Haha søde Anna. Der må jeg skuffe dig, for det stopper jeg ikke med 😉 Men det godt at høre den bliver testet på lørdag, så håber jeg du synes de smager ligeså godt som de ser ud 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Måske man kan bruge kidney bønner? Vil det ikke give samme mørke smag og konsistens som mørke bønner? (har aldrig arbejdet med mørke bønner før)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Amalie,

   Jeg har selv overvejet at prøve med kidneybønner, jeg tænker heller ikke at det burde gøre den store forskel – da de har meget samme konsistens. Men jeg kan desværre ikke sige om resultatet vil blive det samme. Jeg må næsten forsøge engang 😀

   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Marie Rosiak

  Jeg har lige prøvet med røde bønner! Mums de smagte godt – de var lidt bløde i det, men tror godt jeg kunne have givet dem lidt mere i ovnen og så var det måske løst? Vil gerne høre jeres rusultater

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Betina,

   Hvor dejligt du deler at det også kan lade sig gøre med røde bønner 😀 Mine bliver også bløde i det, de får ikke den der sprøde cookie konsistens, nærmere sådan lidt brownie-agtig, men smager nemlig rigtig dejligt alligevel.

   Rigtig god aften,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sybille

  Hej:)

  Tak for den lækre opskrift! Det er svært at stoppe efter en! De sorte bønner kan også, FYI, fås i Superbest til ca.13 kr stk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Sybille,

   Jeg synes også det rigtig svært at stoppe efter en, så det er godt at høre jeg ikke er den eneste 😀
   Lækkert tip, det må jeg huske!

   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Light

  Hvor længe kan de holde sig? Og hvordan med opbevaring?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Marie,

   Jeg plejer at opbevare dem i en tæt-lukket plastikbeholder i køleskabet. Her synes jeg de holder sig lækre længe, i hvert fald 3-4 dage vil jeg tro (har aldrig kunne have dem så længe inden de er spist) 😉

   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Er der noget man kan bruge som alternativ til bønnerne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sahra

  Jeg har lavet dem før med sorte bønner, og erstattet mælk, med vand i stedet – dog med lidt mere vand end hvad der stod der skulle i af mælk. De blev helt fine, savnede dog at de blev lidt sødere 🙂
  såååå, jeg prøvede igen en uge efter at bage nogle nye, men erstattede de sorte bønner med hvide bønner (butterbeans/heste bønner) fordi det var det jeg lige havde 😉 og så ellers på samme måde som jeg prøvede tidligere, og så kom jeg lidt stevia i, og jeg synes de er blevet hammer lækre 😀

  Tak for lækker opskrift! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Sahra,

   Hvor dejligt at høre, at du har haft eksperimenteret videre med opskriften og stadig fået nogle super lækre resultater 😀

   Fortsat rigtig god dag,

   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Et godt alternativ til bønner kan være kikærter – giver samme effekt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Grith Rådberg

  Hvor meget af sorte bønner mår man koger selv ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den drænede vægt af en dåse sorte bønner er 240 g, så det er den mængde du ville skulle bruge 🙂
   God fornøjelse med opskriften.

   Mange hilsner,
   Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anita

  Kan man fryse dem ned?😊☝️

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er sgu stolt af mig selv