Svampet banankage

december 2, 2016 35 Af Sunderehverdag

Svampet banankage

Når vi snakker tøm-køleskabet-kage, så er banankage en klassiker. Jeg har før givet mine bud på, hvordan en lækker banankage kan laves, men denne her slår godt nok dem alle. Den er svampet, sød og lige som den skal være.

Banankagen her er ikke kun stop-madspilds-venlig, den er også sund. Kagen er udelukkende sødet på naturligt frugtsukker fra banan og dadler, og ønsker du helt at gå udenom det tilsatte sukker, kan du sagtens undlade at komme chokolade på toppen.10917635_10204511941495323_1967357728_n-2

Kagen er sund fordi, at den bidrager med en masse næringsstoffer, som kroppen kan bruge positivt – i modsætning til kager der er fyldt med raffineret sukker og mættet fedt. Bananer indeholder en lang række vitaminer og mineraler, heriblandt vitaminerne A, B, og E. Vitaminer og mineraler har alle mange forskellige funktioner i kroppen, som et eksempel har A-vitamin både betydning for vores syn, og så modvirker vitaminet tør hud, derudover er A-vitamin også vigtigt for vores immunforsvar, og hjælper dermed til at beskytte kroppen mod bakterielle infektioner. B-vitamin er en stor gruppe af vitaminer, som alle, blandt andet, har betydning for vores nervesystem, hud og hår. Vitamin E er et antioxidant, som blandt andet beskytter kroppens celler fra andre skadelige stoffer.

Og så til det sjove, opskriften 😀

Det du skal bruge: 

 • 3 modne bananer
 • 1 æg
 • 2 æggehvider
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl mandelmel
 • 4 tørrede dadler
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk vaniljepulver
 • et nip salt
 • mørk chokolade til pynt (med minimum 50% kakaoindhold)

Fremgangsmåde:

 • Start med at find alle ingredienserne frem, mos bananerne og hak dadlerne fint(!).
 • Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
 • Bland nu bananmos og dadler sammen og kom herefter de resterende ingredienser i (undtagen chokoladen) og pisk det hele godt sammen med en elpisker.
 • Kom dejen i en kageform beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen i 30-35 minutter.
 • Hak chokoladen så der både er grove og fine stykker imellem.
 • Når banankagen tages ud af ovnen, kommes den hakkede chokolade hen over kagen mens den stadig er varm.

Nyd kagen med afkølet med en god kop varm te eller kaffe. Jeg opbevarer min kage i køleskabet i en lukket beholder. Her holder den sig frisk et par dage til fire (altså, hvis den ikke bliver spist hurtigere) 😉

10913668_10204511941575325_758133666_n-2