Fitness = vægttab, så sådan er det

januar 17, 2017 0 Af Sunderehverdag

15935674_10210219403658310_251553816_n-2Det sjovt som man tit anskuer verden ud fra sin egen virkelighed. Forleden sad jeg og snakkede med min stedfar om det at gå i fitness. Han sagde sarkastisk: “Alle går jo i fitness for at tabe sig” hvorefter jeg kigger på ham, og heldigvis, ser ironien i hans i øjnene. Jeg var tæt på at afbryde ham med ordene, at det passer jo ikke. Men holdte i stedet igen, og tænkte over hans ord.

Der er jo rigtig nok, en tendens til at skære alle over en kam. Fitness = vægttab, og sådan er det. De fleste træner sikkert også nok for at tabe sig, men hvis man tager i fitness for at forbrænde kalorier, betyder det jo ikke, at det også er alle andres grund til at sætte sine fødder i et fitness center. Jeg træner flere gange i ugen, men ikke for at tabe mig, egentlig heller ikke for at opbygge muskler, men fordi jeg holder af det. Fordi det gør mig glad og energifyldt.

Der er mange grunde til at træne, og jeg tror, at hvis man gang på gang mister motivationen for at træne, så er det fordi, at man kun har et mål med træningen, at forbrænde kalorier. Hvis man derimod revurderer sit mål, smager på træningen, finder ud af hvad der reelt set er sjovt at træne, ser ud over kalorietælleren, ser på det sociale, ser på det sjove, at så vil man kunne holde motivationen meget længere. Forskellige mål for træningen kunne for eksempel være at få et afbræk fra arbejdet/studiet, at få set vennerne, få frustrationer ud af kroppen, få energi, udvikle sig selv, få skubbet sine grænser. Det sekundære mål ville da være, at få forbrændt kalorier. Jeg træner fordi jeg nyder det og har det sjovt, et plus er, at jeg holder mig i form. Lykken er ikke at være stærk, eller blive tynd. Lykken er at være glad. Gør 55 minutter i en spinningssal dig ikke glad, så bør du overveje om det er de 450 kalorier værd, eller om du i stedet skal fise en tur rundt om sørerne med noget god musik i ørerne, eller danse rundt i køkkenet mens du vasker op.