Mini pizzaer

Jeg bliver så træt

16117273_10210293914481034_293941257_nLidt ligesom man bliver, når man åbner postkassen til alt for mange regninger. Lidt ligesom når man skal rende hele vejen ned fra tredje, og op igen, for at smide en affaldspose ud. Lidt ligesom når man opdager, at der ikke er mere nutella tilbage. Sådan træt bliver jeg, når der går januar i den. Jeg har allerede hørt oret kur alt for mange gange, hørt mennesker, der står knivskarpt, brokke sig over de ekstra “kilo” (nærmere gram) der har sneget sig på over julen. Bevares, jeg skal ikke blande mig i deres diæt, deres krop, om de har taget på eller ej, om de bør tabe sig eller noget som helst. Det er ikke min business. Jeg forstår det bare ikke det her januar ræs.

Jeg forstår ikke de urealistiske målsætninger. Jeg forstår ikke vi allerede snakker om at stå skarpt til sommer. Jeg forstår ikke hvorfor vi hvert år skal jages igennem januar med minimum antal kalorier og maksimal træning. Jeg forstår ikke, hvorfor vi ikke bare lige kan tage en slapper.

Jeg er træt at overskrifter som “spis avokado og smid mavefedtet” og “Juicekuren fik Jane til at tabe 5 kilo på 2 uger”. Ja avokado indeholder sunde fedtstoffer, som tyder på at have en positiv effekt på mavefedtet. Men avokado indeholder også mange kalorier. Spiser du løs, tager du altså på. Ja, Jane tabte væske og muskler. Kroppen ernæres ikke optimalt at juice, derfor vil du opleve et vægttab. Du vil være energiforladt og træt. Det kan sikkert være et spark i den rigtig retning for nogle. Et boost. Men hvordan vil du ikke føle det, når du begynder at spise rigtig igen, og kroppen igen begynder at lagre væske, som viser sig på badevægten?

Det jeg prøver at sige er, at jeg er træt, træt af januar. Træt at tvetydige og forvrængede overskrifter. Træt af at høre om kalorier og hvor meget du har svedt. Sundhed handler ikke kun om at holde sig igang i en måned. Alt for mange sætter urealistiske mål for sig selv om, at NU skal der ske noget, de går all in og så går de død i det. Jeg generaliserer ikke. Det er fakta. Det har vi set alle de andre år. Jeg gider det ikke mere. Jeg vil meget hellere spise min ostemad, drikke min kaffe, skippe min træning og lave lige præcis det jeg synes bedst om. Være stolt af min krop, omfavne den – og muligvis de ekstra kilo, gram? Jeg ejer ikke en badevægt, så jeg ved sgu ikke om de mange vaniljekranse har sat sig. Jeg er egentlig også ligeglad. Men det jeg prøver at sige er. Slap af. Det er januar, ja men ro på.

Ro på med alle de kure, ro på med at tælle kalorier. Vil du virkelig, virkelig gerne have hjælp til at finde den gyldne mellemvej mellem nutella og broccoli, ikke kun fordi det er januar, men fordi du gerne vil kunne slippe de konstante tanker om mad, så vil jeg gerne hjælpe dig. Smid mig en mail på: nadjavienberg@hotmail.com, og så kontakter jeg dig. Men du skal vide en ting, jeg laver ikke strikse kostplaner og jeg hjælper dig ikke med urealistiske mål.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

4 kommentarer

 • Louise

  Jeg tror det bliver svært for dig at hjælpe folk hvis du er så træt af det januar ræs og ikke sætter dig til at prøve at forstå hvorfor de gør som de gør i januar måned. Måske har de urealistiske mål, men man er nødt til at prøve at sætte sig ind i hvorfor de har det sådan og hvorfor de gør som de gør. Jeg synes man kan vende det til noget positiv folk vil gerne gøre en indsat nyt år ny start, det sku bedre end slet ik at gøre noget. Tænker sådan en som dig i stedet skulle gribe chancen og fange dem som sætter urealistiske mål, forstå hvorfor de gør det, hjælpe dem til at sætte realistiske mål og måske de så kan overholde det mere en end måned ☺️ Rigtig god januar til dig

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Louise,

   Tak for din kommentar.

   Jeg er helt enig i, at jeg skal sætte mig ind i hvorfor man sætter urealistiske mål op for sig selv, og det er præcis derfor jeg har valgt at oprette min virksomhed – fordi jeg ønsker at hjælpe folk, med at sætte realistiske mål og hjælpe dem til at finde deres vej til en hverdag med balance mellem det sunde og det usunde. Jeg synes det er positivt, at folk sætter nye mål for det nye år, jeg synes bare det er ærgerligt, at vi ser den samme trummerum hvert år, hvor det kun holder januar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Fedt indlæg! Jeg har også lavet et indlæg og samme træthed 😉 Så er meget enig! https://tyvertragedien.wordpress.com/2017/01/02/godt-nytar/ tag evt et kig forbi 🙂
  Nu vil jeg tage mig en ostemad.
  Kh Anna fra tyvertragedien

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gustavo Woltmann

  Jeg er helt enig med dig. Jeg gider heller ikke alt det januar ræs – jeg venter til februar 🙂

  Gustavo Woltmann

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mini pizzaer