Koldhævede chiaboller

januar 15, 2017 26 Af Sunderehverdag

10592300_10203427285699606_202596250_n

Koldhævede boller er noget af det nemmeste at smække sammen og som, på grund af deres langtidshævning, smager helt fantastisk.

Prøv også min basisopskrift på Koldhævede boller

Jeg elsker at bage, og elsker når sunde boller er nemme at lave, det er også derfor at jeg er dybt forelsket i koldhævning. Du kan variere bollerne i det uendelige, i denne portion valgte jeg at tilføje chiafrø. Jeg var lidt skeptisk da jeg skulle sætte bollerne om morgenen, da chiafrø har en geldannende effekt, og jeg var derfor bange for at jeg havde fået mig noget af en geledej. Men det havde jeg ikke, og chiafrøene fungerede rigtig godt i bollerne.

Chiafrø er kendte for deres indhold af omega-3-fedtsyrer og deres fulde proteintilskud på 21%. Derudover indeholder de også både gode fibre, antioxidanter samt calcium og magnesium. Calcium og magnesium udgør, sammen med fosfor, den faste masse i knoglerne.

Det du skal bruge (14-16 boller):

  • 4 spsk chiafrø
  • 100 g havregryn
  • 5 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • et nip salt
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 dl grahamsmel
  • 3 dl hvedemel

Fremgangsmåde:

Om aftenen:

Opløses gæren i vandet hvorefter chiafrø, havregryn, kerner og salt blandes i. Herefter tilsættes grahamsmelet og hvedemelet lidt af gangen. Dejen skal have en grødagtig konsistens når den sættes i køleskabet natten over. Det er en god ide at klippe en plastikpose op, og ligge nedenunder et viskestykke henover skålen. På den måde undgår du et klæbrigt viskestykke, hvis dejen skulle vokse over kanten om natten.

Om morgenen:

Tændes ovnen og stilles på 225 grader (200 grader hvis du bruger varmluftsovn). Tag dejen ud, og placer 14-16 boller på en til to bageplader beklædt med bagepapir. Det er nemmest at sætte bollerne med to skeer da dejen stadig er meget våd. Bag bollerne i ovnen i 20-25 minutter. Bollerne er færdige når de lyder hule, hvis du banker dem i bunden.

10576938_10203427288379673_966592660_n