Pizza med pesto og asparges

De blødeste burgerboller

11995507_10206382483937715_2016265662_nSpørger du mig hvilken type fastfood jeg holder mest af svarer jeg prompte burger og hotdogs. Stil en af de to ting foran mig, og du får et vådt smækkys lige midt i panden.

Jeg har et eller andet med burgere. Brødet, bøffen, snasket (hvilket der ikke må spares på!), burgerdressingen og osten, det hele er bare så godt sammen. Jeg laver tit burger, fordi det er nemt, og jeg køber altid burgerbollerne, fordi det er nemt. Men så fandt jeg ud af, at det slet ikke er så advanceret at lave sine egne, og så fandt jeg ud af hvor godt de smagte, så nu tror jeg bestemt jeg vil foretrække den hjemmelavede variant fremover.

11998725_10206382483977716_447295551_n

Det du skal bruge (8-12 burgerboller):

 • 50 g. friskt gær eller tørgær (jeg brugte tørgær) (BONUSINFO: Jeg har lært at tørgær er bedre at bruge end almindeligt gær. Jeg blev overrasket, jublede en smule indeni og spurtede ned i netto for at købe mig et lager. Så er det i hvert fald givet videre) 😉
 • 5 dl koldt vand
 • 1 tsk honning
 • 1 tsk salt
 • 0,5 dl olivenolie
 • Ca. 3 dl groft rugmel
 • Ca. 2 dl havregryn
 • Hvedemel

Fremgangsmåde:

 1. Hæld først og fremmest vandet i en stor skål og kom olie og honning heri. Bland herefter havregryn og rugmel sammen med tørgær inden det blandet i vandet. Når du bruger tørgær blandes dette sammen med melet inden det samles med væsken. Bruger du almindeligt gær kan du blot opløse gæren i vandet inden du tilsætter melet.
 2. Kom herefter salt i dejen og kom hvedemel i lidt af gangen. Jeg vejede ikke mit mel af, da jeg blot kom det i lidt ad gangen, indtil jeg havde en æltbar (er der noget der hedder det) men stadig fugtig dej. Ælt dejen smidig på bordet.
 3. Kom herefter dejen tilbage i skålen og lad den hæve i en times tid. Jeg forventede dejen blev dobbeltstørrelse, min blev meget større end det.
 4. Slå dejen sammen og del den herefter i 8-12 lige store stykker (afhængig af hvor store burgerboller du ønsker). Det er nemt at dele dejen med en dejskraber. Form herefter bollerne ved at folde den yderste del af dejen ind under sig selv, sådan at du til sidst har en fin rund bolle. Bollen kan du ”ryste” flad i hænderne inden du lægger den på en bageplade beklædt med bagepapir.
 5. Lad burgerbollerne efterhæve i en halv times tid.
 6. Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn ved 210 grader i 12-15 minutter. Hold øje med dem, at de ikke bliver for mørke. Jeg er vandt til, at man kan banke brødene i bunden og når de lyder hule er de færdige – det trick fungerede ikke i dette tilfælde.

Bollerne er sprøde når de kommer ud af ovnen, hvis du ønsker lækre, bløde burgerboller så lader du dem blot stå i en times tid, så bliver de ligeså bløde som dem du kender fra supermarkederne. Burgerbollerne kan fryses, så du altid har lækre boller klar til når burgercravingen kommer over dig (for lad os være ærlige, det ved vi den gør på et tidspunkt).

11998382_10206382483857713_737408971_n12021915_10206382483897714_228048938_n

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

7 kommentarer

 • Signe

  Hej Nadja.
  De ser lækre ud!
  Når du skriver, at du har lært, at tørgær er bedre at bruge end almindeligt gær, hvad mener du så helt præcist?
  At det har større sundhedsmæssig værdi?, at dejen hæver hurtigere? (det er jo ikke nødvendigvis godt), at det er nemmere at bruge? Jeg har aldrig selv brugt tørgær, men da du skrev, at det er bedre, blev jeg da lige nysgerrig 🙂

  Mvh. Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Signe,

   Åh nu kan jeg selvfølgelig ikke huske grunden præcist, men så vidt jeg husker har det en bedre luftdannende evne? Og så lagde de vægt på det, at man kan opbevare det længere, sådan at man ikke bruger en halv pakke for derefter at smide den anden halve ud hvis man ikke får den brugt. Jeg har det fra Paul Hollywood hvis han siger dig noget :blush:

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • miriam

  Hvor meget hvedemel kommer du i. Det står der nemlig ikke???

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nej det står der ikke, for det er forskelligt, der er dog beskrevet hvordan dejen skal være når den er mættet med mel 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hvor mange gram tørgær brugte du?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kimberly

  Hej,
  Hvor mange kalorier er der ca. i en bolle? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pizza med pesto og asparges