Om en grænseoverskridende hobby og en tålmodig fætter

Mangokugler

11134175_10205215803291428_422186187_n

11092969_10205215803371430_631137876_n

Tænk at pigen der engang ikke kunne lide mango, nu har kastet sig ud i hjemmelavede mangokugler. Det er de nye dadelkugler, og de smager fantastisk. Og til de urolige, i kan godt få skulderne ned på plads igen, for jeg har lært at spise mango nu, og jeg er kæmpe fan af den gule frugt. Jeg er også stor fan af alt man kan snacke, alt der er naturligt og alt der indeholder kakao og/eller chokolade. Så de her kugler, ja i kan selv regne det ud, jeg gigantisk fan.

Prøv også: Raw barer med acai

Det du skal bruge (18-20 stk):

 • 12 dadler
 • 1-2 dl tørret mango
 • ½ dl mandler
 • ½ dl havregryn
 • 1 ½ spsk kakao
 • evt. lidt vand

Fremgangsmåde:

Start med at kog noget vand og hæld henover dadlerne indtil de er dækket. Mens dadlerne bliver udblødt hakkes mandlerne fint – jeg gør det gerne i hånden, så der både kommer store og små stykker mandler i kuglerne. Du kan også vælge at hakke dem i en minihakker. Skær herefter mangostykkerne i små tern og så er du klar til at køre det hele i en minihakker/foodprocessor. Hæld vandet fra dadlerne og start med at blende dem. Kom herefter resten af ingredienserne ved, undtagen vand. Tilsæt kun lidt vand hvis massen har svært ved at samle sig. Tril kuglerne og stil dem på køl i en tætlukket beholder.11130543_10205215802691413_1429980262_n

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

3 kommentarer

 • Jeg synes det er skræmmende hvordan det altid i opskrifter skal gøres opmærksom på den høje energifordeling i fx dadelkugler. Jeg gør det selv hver gang jeg laver en opskrift med enten banan, havregryn eller dadler, for man skal jo liiige sige, at ja.. det er energi, men det er naturlig energi kroppen kan bruge. Egentlig lidt vildt at det nu skal tages i mente inden helt naturlige ingredienser indtages? Det lyder som en drøn lækker opskrift og jeg glæder mig til at prøve den af! Det her var bestemt ikke ment som kritik, bare lidt tanker hvor jeg også selv føler mig ramt 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anna,

   Ja det er skræmmende, og også grunden til at jeg vælger ikke at næringsberegne mine opskrifter – for de kalorier får alt for meget opmærksomhed. Desværre. Man kan vel næsten kalde os kalorie-kritikerne 😀

   Jeg vil langt hellere fokusere på alle de skønne vitaminer, fibre, mineraler osv. de naturlige fødevarer bidrager med – og vil også langt hellere spise 200, 300, 400 kalorier som er naturlige, fremfor 50 som er unaturlige 😉

   God fornøjelse med opskriften,
   Kram Nadja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • these look super delicious!!

  https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om en grænseoverskridende hobby og en tålmodig fætter