Er din dør åben eller lukket

Gulerods pølsehorn

10877963_10204730738285106_1376933892_nJeg glemmer ikke, da en af mine gode venner fortalte mig, at det her da var verdens grimmeste pølsehorn. Okay, det sagde han ikke helt præcis. Men han fortalte, at hans kæreste havde forsøgt at lave dem, og at hendes var blevet meget pænere end mine, og så grinte han rigtig meget af mine. Jeg vil gerne indrømme, at det ikke er verdens flotteste pølsehorn, og det er ikke de flotteste pølsehorn jeg har lavet heller. Se for eksempel et pænere resultat lige her. Men man skal jo aldrig dømme på udseendet, og de smager altså rigtig godt, selvom de er grimme.

Brødet til pølsehornene lavede jeg ud fra en opskrift jeg tidligere har lagt op på gulerodsboller. Dejen laves ud fra de meltyper, gryn og kerner du nu har hjemme. Jeg havde for eksempel ikke durummel, som der skal bruges i opskriften, så jeg valgte at bruge en grovmel i stedet. Jeg har altid solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og havregryn i skabene, så det kom der selvfølgelig også i. Opskriften skriver jeg lidt på slum, netop fordi du kan bruge så meget forskelligt.10959090_10204730695404034_641058683_n

Det du (ca.) skal bruge (16 stk):

  • 5 gulerødder
  • 2 dl frø/kerner
  • 50 g gryn
  • 400 ml vand
  • ½ dl olivenolie
  • 1 dl surmælksprodukt med lav fedtprocent
  • 1 nip salt
  • 25 g gær
  • 1 spsk honning
  • 200-250 g grovmel (eksempel fuldkornsspeltmel/grahamsmel/rugmel)
  • ca. 400 g hvedemel
  • 16 mellemsmå kyllingepølser/8 store som du halverer

Fremgangsmåde:

  1. Skræl og riv først gulerødderne og vej herefter de resterende ingredienser af.
  2. Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri. Derefter blander du alle de resterende ingredienser i, undtagen hvedemelet, og blander godt. Hvedemelet tilsættes nu lidt ad gangen.
  3. Tag dejen ud på et meldrysset bord og giv den nogle bøllebank.
  4. Kom dejen tilbage i skålen og kom et viskestykke henover. Stil dejen til at hæve et lunt sted i en halv time.
  5. Efter hævningen hældes dejen igen ud på et meldrysset bord hvor den deles i fire lige store boller. Klap eller rul bollerne flade og runde. Skær herefter et kryds i midten af dejen så du får fire “trekanter”. Lig en kyllingepølse på hver trekant og tril dem sammen så de ligner horn.
  6. Lad hornene efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i en halv time. Tænd samtidig ovnen på 180 grader (almindelig).
  7. Når hornene er hævet kan du vælge at pensle dem med vand, mælk eller æg, eller du kan lade dem være som de er uden pensling. Bag hornene i den forvarmede ovn i 25 minutter.

10957416_10204730696324057_2084166089_n

nadja_signatur
Få besked om nye indlæg ved at tilmelde dig her og følg med på Facebook her og Instagram her
   

6 kommentarer

  • Dem glæder jeg mig til at bage en dag:) Har lige bagt din mors müsli boller og de blev igen rigtig lækre. God dag til dig!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Anna Mai,

      De müsliboller er også et hit herhjemme, mums!
      Håber også du vil kunne lide den her opskrift.

      Rigtig god aften,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Brugte meget mere hvedemel end de 400 gram, men brugte så også to store spiseskefulde skyr, så muligvis derfor. Glæder mig til de kommer ud af ovnen! 😛

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Mette,

      Det kan sagtens være fordi der er kommet mere vædde i dejen i form af skyren, jeg tror dog det afhænger mere af den type hvedemel der er brugt. For selvom man bruger samme type, så suger melet næsten altid forskelligt, og det er derfor altid vigtigt (som du også gjorde) at mærke efter hvor meget ens dej har behov for 🙂

      Håber resultatet blev godt.
      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Hej 🙂
    Hvad brugte du af surmælksprodukter? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Pernille,

      Jeg brugte skyr så vidt jeg husker 🙂
      (Mit umiddelbare gæt, da det er det eneste surmælksprodukt jeg ALTID har i køleskabet 😀 )

      Mange hilsner,
      Nadja

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er din dør åben eller lukket