5 ting der hjalp mig til at acceptere min krop

Jeg er sgu heller ikke perfekt

17005988_10210681140441441_534709860_nJeg sad og læste op til et kursus jeg skulle til dagen efter. Jeg havde sat mig til rette i min lænestol, med min dyne, min computer, benene oppe og en bland-selv slik pose klods op af mig. Det kompendium jeg læste i handlede om overspisninger, nærmere betegnet BED (Binge Eating Disorder). Som jeg kom dybere ind i kompendiet blev jeg klogere på hvilke metoder man kan tage i brug, i kampen mod overspisninger, men også bare hvis man ønsker at spise mere hensigtsmæssigt, eller bare vil lære at nyde maden. Som jeg kom dybere ind i kompendiet forsvandt mere og mere af min bland-selv slik.

Jeg sad og læste et kapitel om mindfull spisning, hvor en sætning fik mig til at se på mig selv udefra. “Hvis man vil opnå mindfull spisning må man slukke skærmen, se på måltidet, smage rigtigt på hver enkelt bid, og lægge bestikket fra sig regelmæssigt, og mærke efter i kroppen, hvordan den har det.”. Der sad jeg, med min skærm lige foran mig, og min bland-selv ligeså tæt op af mig. Min hånd kørte som en boomerang fra posen til min mund. Jeg er intet pragt eksemplar når det handler om mindfull spisning. Selvom jeg nyder maden, selvom jeg nød mit slik, så ved jeg jo også godt, at jeg spiser for meget foran skærmen. Jeg ved udemærket også godt hvorfor, for helt ærligt så synes jeg det er gennemgående kedeligt, og ensomt, at sidde og spise sin mad helt alene i stilheden. Jeg sætter ikke spørgsmålstegn ved, at det er et genialt værktøj til at blive bedre til at mærke efter. Lære sult og mæthed at kende. Lære at nyde måltidet. Lære at sætte pris på maden.

Det også noget jeg bestemt kan blive bedre til, hvilket jeg også opdagede eftersom min slik alt for hurtigt forsvandt. Det fik mig til at tænke på en aften et par dage forinden, hvor jeg spiste en masse chokolademandler på nul komma fem. Jeg ved egentlig ikke hvad jeg fik ud af det. Jeg nød dem ikke rigtig. De røg bare ind, mens jeg så serie. Sådan er det engang imellem, og det er helt okay. Jeg gider ikke banke mig selv oveni hovedet fordi jeg “laver fejl”, fordi jeg ikke er perfekt. Jeg vil hellere bruge det til at tænke hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde. Tænker jeg tilbage nu, så spiste jeg chokolademandlerne på en dag, hvor jeg havde haft en rigtig øv følelse indeni. Jeg var ked af det, uden at vide hvorfor. Jeg brugte sikkert chokoladen som trøst.

Ingen er perfekte, heller ikke engang til deres eget fag, og det er helt okay. Det er helt okay at “lave fejl”, men i stedet for at se dem som fejl, så se dem som erfaringer. Reflekter over hvorfor du gjorde som du gjorde. Tænk over dine følelser i øjeblikket. Lad hver med at skæld dig selv ud. Nyd at du kun er et menneske, og at du lærer hele livet.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 ting der hjalp mig til at acceptere min krop