Cashewsmør

Kære stille pige

17274578_10210816757271777_1331630960_n“Kære stille pige,

Der er noget jeg skal fortælle dig.

Den dag du besluttede dig for, at du ville tabe dig, satte du foden på en sti som kunne have været meget farlig for dig. Du åbnede dørene til en verden, hvor kalorier var i centrum, men du vidste ikke nok om stoffet. Derfor begyndte du at søge viden i medier, hvor overskrifter prægede din lyst til at tabe dig. Du startede i fitness, og tabte dig hurtigt ned til mindre end din normalvægt, men dit hoved var påvirket af mediernes verden, og det du så i spejlet stemte ikke overens med det du så på badevægten.

Du fortsatte derfor det, der i din verden var den sunde livsstil. Der var her ikke nogen der som sådan kommenterede dine vaner, for udadtil spiste du jo okay. Dog begyndte du at tabe dig mere. Dit indre blev glad, da det stillede sig op på vægten og så, at det tocifrede tal nu startede med 4 og ikke med 5. Men nu begyndte kommentarerne også lidt at komme. Du benægtede, for du var ikke helt derude, hvor det var farligt for dig. Du havde stadig kontrol.

Du kom ned på 47 kilo. Du havde tabt 9 kilo meget hurtigt. Men der var noget galt. Dit indre talte ned til dig. Hvorfor gjorde det det? Hvorfor var dit indre ikke glad. Hvorfor var du ikke glad? Der var noget galt.

Du følte dig forkert i din krop, selvom den var som den skulle være. Den har altid været som den skulle være. Du kunne bare ikke se det. Du følte dig ikke tilpas, du følte dig ikke kvindelig. Du gik med tankerne om, hvad du manglede for at føle dig fuldent. Du havde altid været ked af dine bryster. Du gik med tankerne længe, vendte og drejede det, det var jo en stor beslutning. Men du fik lavet dine bryster. Du var sikker på, at det hele ville ændre sig. Du gjorde det ikke spontant, det var genovervejet flere gange. Alting var vendt og drejet i dit hoved, og du var sikker på, at det ville gøre alt godt. Problemet var, at det gjorde det ikke. 

Du startede på din uddannelse, ernæring og sundhed, fordi du var interesseret i ernæring af kroppen. Du ville kende videnskaben bag. Man kan vel på en måde sige, at det blev din redning. Indenfor de første uger blev i alle sat til at registrere alt jeres mad og aktivitet. Du gjorde det flittigt. Du var perfektionistisk med dine skemaer, som du altid har været. Lavede veludførte excel-ark over alt du spiste og alt den aktivitet du lavede. Denne proces var vigtig for dig. En anden vigtig proces var den, hvor du flyttede hjemmefra. Du havde ikke længere nogen badevægt. Du vejede dig ikke længere. Det gik stille og rolig op for dig, at tynd ikke gør lykkelig.

Du åbnede stille og rolig øjnene for, at de overskrifter du havde levet efter var ren reklamer. Det var salgstrick til piger som dig, som var forvirrede over det dersens sundhed. De satte falske rammer for, hvordan du burde se ud. Heldigvis var du ikke nået helt derud, hvor dit indre havde magten. Du satte hele tiden spørgsmålstegn ved din reaktion når du stod på vægten. Du var for madglad til at sulte dig selv. Du satte spørgsmålstegn ved din indre kritiker. Du var for doven til at motionere flere timer i døgnet. Du var ikke perfektionistisk nok til, at ende der, hvor det kunne have været virkelig farligt for dig.

Stille og roligt fandt du dig mere og mere tilpas i din krop. Du lærte mere og mere at acceptere den du var, den krop du havde. Du fandt ud af, at du følte dig mere forkert efter din brystoperation, end inden, så du besluttede dig for at få fjernet dine bryster igen. Du valgte at glemme sætningen”hvad vil andre tænke” og begyndte i stedet at mærke rigtig og forkert i din mave. Du tog flere kilo på, men holdte ikke øje med vægten, for du havde ikke skænket det en tanke at købe dig en badevægt. Du smilte nu også mere og mere til dig selv i spejlet, og lærte at andre ikke skal definere hvad sundhed er for dig. Du lærte at sundhed ikke betyder smal talje og store bryster. Du lærte at sundhed handler om, at hvile i sig selv. Du lærte mange ting på de år. Det tog dig tid at opdage, at du hele tiden havde været perfekt, præcis som du var, men det vidste du nu. Du var heldig, du aldrig endte helt derude hvor det var farligt for dig. Du var stærk nok til at mærke efter, stærk nok til at sige fra. Den stille pige er et nemt offer, det vidste du nu.”

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

2 kommentarer

  • Silke

    Puha søde Nadja. Sidder med en stor klump i halsen lige nu. Du rammer plet. Du er så dygtig til at skrive. God weekend til dig. Og tak!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cashewsmør