Kære stille pige

Raw barer med acai

10956080_10204778965290751_836016008_nNødder, dadler, kakao og acaipulver – sunde fedtsyrer, ingen tilsat sukker og massere af antioxidanter. Det er præcis hvad den her snack serverer for dig i form af en lækker bar med massere af smag. Det er ikke første gang jeg eksperimentere med en sundere snackbar, prøv for eksempel også mine rawbites eller raw chokolade barer. Barerne er perfekte som formiddags-, eftermiddags- eller aftenssnack, eller som en jeg-har-lige-været-til-træning-snack. Eller jeg har lige været ude og klatre snack.

10933170_10204778964250725_1017057316_nJeg ærgrede mig virkelig over at jeg ikke havde kakaonibs herhjemme da jeg skulle til at lave de her barer. Det havde virkelig været toppen af kransekagen. Hvis nogen skulle være i tvivl, så er jeg enormt stor fan af den intense chokoladesmag, og de chrispy kakaonips havde gjort det virkelig godt heri. Men man kan jo ikke have det hele i køkkenskabene, så dem må jeg tilsætte en anden god gang, dog skriver jeg dem på ingredienslisten alligevel. Jeg har valgt at skrive nødder/kerner i ingredienserne, for du kan også vælge at anvende solsikke- eller græskarkerner i stedet for nødder.

Det du skal bruge (10-12 stk):

  • 24 dadler
  • 4 dl cashewnødder (eller en anden form for nødder/kerner)
  • 1 dl chiafrø
  • 1 spsk acaipulver
  • 2 spsk ren kakao
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • evt. 2 spsk kakaonibs

Fremgangsmåde:

  1. Start med at kom dadlerne op i en skål og hæld kogene vand henover til det dækker alle dadler. Lad dem stå og trække i 10 minutter (det gør dadlerne lettere at køre i din foodprocessor/minihakker bagefter.
  2. Blend imens nødderne fint i en foodprocessor/minihakker og kom dem over i en ren skål. Bland her nødderne med chiafrø, acaipulver og kakako.
  3. Hæld vandet fra dadlerne og blend dem sammen med olien. Når dadlerne er kørt til en snasket masse kommes nøddemixen ved. Blend herefter indtil du har en ensartet dadelmasse.
  4. Kom dadelmassen ud på et stykke bagepapir og fold bagepapiret henover massen. Tryk den flad og form den til en firkant. Jeg brugte bagepapiret til at styre formen med og brugte herefter en kagerulle til at få massen ensartet og flad.
  5. Snit (ikke skær helt over) den størrelse barer du ønsker og kom herefter barerne, med bagepapiret om sig, i fryseren i en time.
  6. Tag barerne ud og bræk dem fra hinanden. Opbevar dine barer i en tætlukket beholder på køl.

10966608_10204778987451305_2128740945_n10966481_10204778964770738_1956875243_n

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kære stille pige