Rullen som Petra kalder den

Er det en sabeltiger?

skaermbillede-2017-04-14-kl-16-47-54Hvis du undrede dig lidt over den skøre titel, så kan jeg godt forstå dig. Den kom efter jeg hørte en psykolog sige det, i forbindelse med, at hun snakkede om problemer. Da hun nævnte det første gang forstod jeg ikke rigtig, hvorfor fortidens dyr skulle inddrages i snakken om stress og problemer, men det gav alligevel mening. Er dine problemer en sabeltiger, noget du ikke kan løbe fra, noget der er faretruende og noget som forsøger at fange dig, eller er dine problemer måske en edderkop, noget som man kan væmmes ved, men som egentlig ikke er faretruende?

Nu må jeg hellere nøjes med at tale på mine egne vegne, selvom jeg ekstremt meget har lyst til at skrive vi. Men jeg har en tendens til at blæse mine problemer store og farlige, ligesom en sabeltiger, især når jeg er presset. Derfor gav psykologens ord rum for tankespil. Er det virkelig så stort og farligt som jeg forestiller mig? Kan det vænnes til noget positivt? Kan jeg tilgå det med en anden forståelse end min normale? Kan jeg se det fra et andet perspektiv og lige slappe lidt af? Hvis ja, så er det ikke en sabeltiger.

Et godt eksempel, de fleste kender til, er når man står i en situation hvor ens problem fylder alt. Problemer i den her sammenhæng er ligemeget. Det kan være hvis du er uvenner med kæresten. Er blevet fyret. Har tabt en kop kaffe på gulvet. Hvad ved jeg, det er forskelligt hvilke problemer vi blæser op. Men det er lige der, hvor det problem man går og kæmper med er pludselig omdrejningspunkt for det hele. Enten i nogle minutter, nogle timer eller dage, uger. Når problemer er løst, står man lidt tilbage og tænker “var det det, det klarede jeg jo”. Så det var altså en edderkop.

De fleste problemer er måske i realiteten edderkopper. Problemer som vi på den ene eller anden måde ender med at løse. Problemer som vi i nuet føler er store og faretruende, men som vi alligevel finder en løsning på. Det jeg egentlig bare gerne vil have dig til at tænke over med det her indlæg er, om de problemer du går og kæmper med har skiftet form fra edderkop til sabeltiger, og om det er noget du flygter fra, eller noget du i virkeligheden kan tage op, og sætter fri.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rullen som Petra kalder den