Bagt squash med kødsovs

Hertil og ikke længere

17813962_10211025570291972_862200316_nVi har den alle sammen, vores cirkel. Den usynlige cirkel som tegner det område rundtom os, hvor vi ikke bryder os om, at fremmede kommer. Fremmede, eller andre som vi ikke har budt ind i vores usynlige cirkel. Nogle gange kan man være mere åben overfor at få folk indenfor i sin cirkel, andre gange føles det som om, at cirklens diameter er ti gange større end normalt. Jeg oplevede det selv forleden, min cirkel var meget lille. Min kære veninde, som altid er velkommen helt tæt på i min cirkel. Min veninde, jeg altid krammer uden at få lov. Min veninde som ellers aldrig skal spørge om lov til at kramme mig. Hun kom for tæt på. Hun slog armene om mig, som hun plejer, men jeg mødte hende ikke med åbne arme. Jeg fik det elendigt da jeg vrissede af hende. Det kom bag på mig at jeg gjorde. Jeg havde lige fået en lorte opgave på arbejdet, og det gik mig på. Det gjorde at min cirkel krøb sammen om mig. Blev så lille, at selv ikke min mor havde fået lov til at komme tæt på uden at få lov. Okay, måske lige min mor havde, men forstå mig ret.

Et par dage før havde jeg set en video på facebook, hvor en mand satte sig ved siden af tilfældige mennesker i bussen og tog dem på låret mens han filmende dem. Alle sammen blev forargede, de fleste rykkede sig bare og en enkelt tog hans hånd væk. Ingen af dem åbnede munden. Ingen af dem fortalte ham, hverken råbende eller stille og roligt, at de ikke brød sig om det. Det var tydeligt på dem alle sammen, at han havde overskredet deres usynlige cirkel. Men hvorfor var der ikke nogle der sagde noget?

Det er jo ikke fordi min reaktion med min veninde var bedre. At vrisse løser ikke noget. Men det er helt okay at fortælle at nogen har overtrådt ens cirkel. Det helt okay at ens cirkel nogle dage er flere kilometer i omkreds, og andre dage kun lige går et par centimeter udenfor kroppen. Det er helt okay at nogle mennesker, som normalt er mere end velkomne i ens cirkel, får af vide at de skal holde sig udenfor, måske bare lige 5 minutter. Der gik måske heller ikke mere end fem minutter før jeg krammede min veninde igen. Det hjalp.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt squash med kødsovs