Jeg dater

Rullen som Petra kalder den

17973988_120332000205559584_1013746965_nDer kører lige nu en dokumentar serie: Petra elsker sig selv, på DR3 (se den her). Forleden så jeg afsnit tre (to gange – spørg ikke hvorfor), hvor Petra opsøger Nygart for at høre mere om fedtfrysninger. Fedtfrysninger som efter sigende skulle kunne fryse hendes rulle væk. I ved, den delle der udformer sig under ens bryster, er den delle Petra kalder rullen. I kender den ligeså vel som jeg. Vi er mange der har rullen. Men den skulle fedtfrysninger i hvert fald kunne fryse væk, og Petra vil gøre meget i forsøget på at elske sin krop, så hun tager op til Nygart. Hos Nygart møder Petra, Jesper Nygart. Det er sådan cirka her, at jeg får lyst til at kaste min fjernbetjening ind i mit TV. Den måde Jesper fortæller Petra om fedtfrysninger, om hvor nemt det er, om hvor lykkelig hun vil blive. Den måde han, nærmest hånende, fortæller Petra, at hun tænker for meget over det. Hun skal da bare kaste sig ud i det. Det tager kun et øjeblik og de kan gøre det med det samme, og så er hun lykkelig.

Jeg sad der i min seng, meget forbavset, tom for ord og også med en halvtom følelse indeni. Jeg fik lyst til at hoppe ind i TV’et, fortælle Jesper, at han tager fejl. Det kan godt være at undersøgelser viser, at skønhedsoperationer gør folk gladere, men det er ikke lig med lykke. Det betyder ikke, at det vil gøre Petra lykkelig. Jeg havde lyst til at kramme Petra. Fortælle hende, at hendes rulle er smuk. Fortælle hende at vi er mange der har rullen, i større eller mindre udgave. At vi også synes det er irriterende når vi har BH på, at den ligesom bliver dobbelt så stor. Men at det er helt okay. Fortælle hende min historie med skønhedsoperationer. At jeg ikke blev glad. Fortælle hende at hun skal lytte til sin kæreste, som elsker hende for den hun er, sådan hun ser ud. Jeg får lyst til at kramme dig, der har det på samme måde som Petra. Fortælle dig at du er okay, helt almindelig og helt som du skal være.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

5 kommentarer

 • Mette

  Enig! Blev også forarget pg hidsig da jeg hørte hans “salgstale”. Jeg synes godt non han pressede ekstremt meget på!
  Petra er så smuk, men forstår hendes tanker, det er jo desværre mange af dem man selv har tænkt. Synes virkelig det program er godt og har fået mig til at tænke, at de der fem kilo nok alligevel ikke gør noget 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er glad for, at jeg ikke er den eneste der havde den reaktion. Jeg er, udover hans salgstale og besøget hos Nygart, også virkelig fan af programmet. Synes det er et fantastisk budskab og fokus det har 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Hej Nadja. Jeg kan virkelig godt følge din tankegang – også den med at sende petra et kram 🙂 og apropos kram, kom jeg til at tænke på, at det netop er sådan jeg har set din blog, altså lidt som at få en “du er god nok krammer” 🙂 det er ca 1,5år siden jeg stødte på din blog første gang og tro mig, jeg blev så glad over at opdage “elsk dig selv”-tilgangen.. Så ja, jeg synes du sender mange gode krammere ud i verden, for jeg tror ikke jeg er den eneste der bæver glad af dine indlæg 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • At du ser min blog sådan gør mig virkelig, virkelig glad. Kan ikke andet end at smile over din kommentar. Tusind tak fordi du følger med, og for din kommentar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Patricia

  Det er et virkelig godt program, der sætter gang i nogle tanker. Puhh, hvor ville jeg ønske, at vi kvinder var gladere for det vi så i spejlet samtidig med at vi kunne nyde livet. Jeg har i øvrigt selv fået en fedtfrysning hos lige præcis Nygart (bare på “bollehåndtagene”). De har godt nok et før/efter billede, der viser, at der er sket en forandring (mistænker dem lidt for at have fotoshoppet det).. summasummarum; det er ikke nogen forskel jeg selv kan se på nogen som helst måde, når jeg ser mig selv i spejlet og min selvopfattelse/selvtillid/selvværd er fuldstændig uforandret. Farvel 7000 kroner. Jeg kunne have fået så meget andet for de penge, der havde gjort mig gladere end det forløb gjorde mig. Jeg føler mig næsten flov over at have sprunget i med begge ben på den måde, men af skade bliver man jo klogere, og jeg kommer aldrig til at bruge mine penge på den slags igen!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg dater