Jeg har også haft tankerne

Kender du Vilde

18217869_120332000538840428_360706406_nFørst og fremmest skal jeg måske spørge, kender du SKAM? Ellers kan du se det her. Jeg blev særlig optaget af serien, da det gik op for mig hvor mange problemer serien belyser på en meget realistisk måde. For eksempel når serien afspejler den måde en spiseforstyrrelse kan vokse i en piges krop. Vildes krop. Vildes monster vokser i takt med hendes selvværd bliver sat på prøve. En fyr fortæller hende, at hun ikke er god nok. Ikke god nok. En spiseforstyrrelse kan opstå på baggrund af mange ting, nogle gange er det små ting der kan få den til at vokse. Ofte er det manglende kontrol, eller afmagt, der fodrer den. Fodrer det monster som jeg tror, i større eller mindre grad, har potentiale til at vokse i os alle sammen. Det monster der får Vilde til at ville finde kontrol og stabilitet. Hendes fokus er på at blive god nok. God nok til ham. Hun mener han vil have modeltynde piger. Hun må blive modeltynd. Hun vender fokus mod det. Ligger alle kræfter i. Hun bliver bange for mad. Hun laver mavebøjninger så det halve kunne være nok. Hun bemærker alle fejlene ved sig selv. Hun tager alt til sig. Hun er forgabt i drømmekroppen. Drømmemanden. Hun sammenligner sig. Hun benægter. Hun frygter. Frygter mere og mere eftersom hendes monster vokser. Hvem er hun uden monstret? Uden kontrollen. En spiseforstyrrelse er svær at komme ud af. Nogle gange bliver man nødt til at tale højt om det. Nogle gange har man brug for en øjenåbner. Nogle gange har man brug for, at nogle bryder kontrollen for en. Det aldrig nemt. Husk du aldrig er alene, der er altid nogen at tale med, eller være stille med. Hvis du har det lidt ligesom Vilde, så tøv ikke med at sig det højt. Du er stærkere end du selv tror.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har også haft tankerne