Jeg kan anbefale dig at læse

En historie om en pige der bare gerne ville være modeltynd

21469883_10212545062518328_106239200_nJeg kan stadig få en knude i maven, når jeg tænker tilbage på det. Det var en snak med en pige, jeg vil ikke komme nærmere ind på hvem, men jeg kan fortælle, at vi talte om idealet. Pigen fortalte mig, at hun har det svært med at leve op til idealet, noget jeg også selv har haft svært ved, læs det her. I hendes verden var idealet formet som en model – en sammenligning som mange unge piger kan nikke genkendende til, er mit indtryk i hvert fald. Pigen havde en illusion om, at hun først blev glad og lykkelig, når hun lignede en model. Det skar mig i hjertet at høre. Mest af alt fordi, jeg kunne fornemme hendes tro på, at det var sandheden. Tynd var lig med lykke for hende. Noget jeg igen kan sætte mig ind i – læs her.

Vi talte længe, og heldigvis for det, for pigen viste mig tillid og åbnede op for nogle af hendes mørke tanker omkring kroppen og idealet. Jeg besluttede mig derfor for, at lave en af mine yndlingsøvelser med hende, bare for at se hvordan hun reagerede. Øvelsen går kort ud på, at man skal forestille sig en person man ser op til, en god ven eller veninde. Herefter skal man fortælle 10 ting, som gør, at den her person er helt særlig for en. Jeg tror aldrig jeg har oplevet, at der bliver sagt “hun har en pæn krop”, “hun er slank”, “hun ligner en model” eller andre udseendes-relaterede ting, og det er netop dét der er interessant ved øvelsen. Vi går nemlig ikke op i, om vores venner er modeltynde, slanke eller ser brandhamrende godt ud. Det er ikke det der er vigtigt for os. Vi går derimod op i om personen er tillidsfuld, trofast og kærlig. Og dét gav pigen en øjenåbner. Svaret, da jeg spurgte hende, om hvorfor hun tror, at hun ikke nævnte sin venindes udseende, kan stadig gøre genlyd i mit hoved: “Jamen, det er jo fordi, at det der udseende egentlig ikke betyder noget”… Og det sagde hun virkelig. Hvor efter hun blev stille, på en positiv måde. Hun blev eftertænksom, og stille, og det var lidt som om, at efter det, var hendes lighedstegn mellem modeltynd og lykke, ikke ligeså kraftigt streget op længere. 

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

4 kommentarer

 • Emma

  Wow, det føles helt utrolig mærkeligt at læse dette. Præcis dette ideal går jeg og holder fast i hver dag. Jeg kan ligesom pigen godt se meningen med din øvelse, men står stadig tilbage med sådan en følelse af tomhed, fordi det bryder op med det ideal jeg længe har troet på. Det er skørt at tænke tynd = lykke, men det har bare længe givet mening for mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg troede også selv længe på det ideal, ved ikke om du har læst mit indlæg: Tynd gør lykkelig, som jeg også refererer til i dette indlæg, men her fortæller jeg lidt om min egen historie med lighedstegnet tynd = lykke. Du er bestemt ikke alene om de tanker, og det er lige præcis også det jeg ønsker at vise ved dette indlæg. Tak fordi du deler lidt af din historie, det hjælper andre til at vide de heller ikke er alene.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mike

  Det der er entydigt fantastisk at læse (ligesom alle dine andre indlæg), fordi det bryder med en forestilling om “det rigtige”, og det sker nemt og hurtigt.

  Jeg arbejder med børn fra 12 til 14 år, og ca. 80% af tiden jeg bruger med pigerne handler om idealer, “det perfekte”, udseende og generel overfladiskhed (i følge mig, men ikke at jeg siger det til dem, selvfølgelig). Jeg prøver selvfølgelig at dreje samtalerne over mod ligeværdighed, troværdighed, venskab, osv., osv., osv.
  Jeg vil prøve din øvelse og håbe på en forskel, så deres billede af idealet kan skifte lidt. Tak!

  Ca. 80% af min tid med drengene er så fodbold, bordtennis, pool og lave sværd og skjolde til at slås med 🙂

  Og det opfylder vidst meget godt fordommene.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Først og fremmest, tak fordi du læser med!
   Og hvor er det dog tankevækkende det du skriver. Det opfylder vidst alle fordomme omkring drenge, piger og idealer i den alder… Puha. Men håber i hvert fald, at du vil kunne bruge øvelsen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg kan anbefale dig at læse