5 sundhedsmyter du bare skal droppe nu vol 2.0

Følelsen af usikkerhed

22473660_10212799586361265_1801514154_oDén følelse kender vi alle sammen. Den følelse, hvor en knude i maven begynder at vokse, nogle gange ud af det blå. De forkerte ord fodrer knuden, og den bliver større og fylder mere. Nogle gange føles knuden som en tung følelse indeni, nogle gange tom eller ensom. Det er en elendig ubehagelig følelse, og jeg har desværre ikke svaret, til 1 million, på hvad der får den til at forsvinde igen. Men jeg kender en hurtig brandslukningsløsning, som i hvert fald kan stoppe knudens vokseværk, og det er at ringe til sin mor, eller ens bedste veninde, eller kæreste – hvis man er så heldig. Jeg ringer tit til min mor når det sker, og det må du altså også gerne, selvom du er 25, 35 eller 50 år, eller ældre.

Jeg vidste ikke, at jeg havde en potentiel knude i maven, da jeg ringede ind til dem, det offentlige. Jeg tænkte ikke yderligere over det, for jeg ringede jo blot for at få noget hjælp i forhold til nogle oplysninger. Intet andet. Jeg blev mødt af en meget tør stemme, og et navn jeg ikke husker. Bevares, jeg har selv siddet i kundeservice i 3 år, og ved godt, at man ikke altid kan lyde lige “Åh hvor er jeg bare glad for du ringer ind til os” begejstret, og jubel-glad overfor sine kunder. Så jeg begyndte bare at fortælle om min situation efterfulgt af mit spørgsmål for, apropos min tid i kundeservice, ved jeg også godt, at man bare gerne vil direkte til sagens kerne.

Manden i den anden ende lyttede kort, og afbrød derefter for, hvad jeg føler var, at skælde mig ud. Jeg havde åbenbart misforstået noget, som i hans verden, var fuldstændig indlysende og nemt. Jeg sad lidt paf og forsøgte at sluge hans information, uden at blive for nærtagende over hans toneleje. Da han blev stille prøvede jeg høfligt at gentage hans ord, for at få bekræftet, at jeg havde forstået det korrekt. Det havde jeg tydeligvis ikke helt, og manden snakkede nu ud af en anden retning, stadig med en sur “forstår du da overhoved ikke noget kvinde”-tone. Jeg gav op, og blev enig med mig selv om, at den info måtte være mulig at finde på nettet i stedet. Selvom det blev svært, var det bedre end at sidde og blive skældt ud over noget, man rent faktisk bare prøvede at gøre korrekt. Vi afsluttede derfor samtalen ret hurtigt, og han fortsatte sikkert sin dag med at gøre andre mennesker usikre på sig selv. For det var præcis den følelse jeg havde bagefter. Jeg følte mig usikker og dum over ikke at kunne forstå hans budskab. Så jeg ringede til min mor, lidt for at få medlidenhed (ja, en af de dage) og lidt for at høre hende, om jeg virkelig var så blæst som manden antydede. Hun stod klar med den helt rigtige hat, nemlig beskytter hatten, og sagde noget a la: “Du skal ikke føle dig dum. Han sidder der, hver dag fra 8-16, og arbejder med noget, som for ham er det nemmeste i verden. Derfor forstår han ikke, at det ikke er så nemt for andre, som for ham. Tag dig ikke af det. Vi taler med moster om det”. Min moster er ekspert i alt, hvor man skal bruge nem-ID.

Min mors ord gav mig ro. Fjernede toppen af knuden og gav mig overskud til at ligge min frustration på hylden. Til at sige pyt. Jeg kan ikke være god til alt, kom jeg frem til, surprise. Nogle er eksperter på nogle områder, men det man aldrig må glemme er, at det ikke er sikkert at andre synes det er ligeså spændende, nemt, lige til, som man selv synes. Vi er forskellige, har forskellige interesser og er af forskellige opfattelser, og det er vigtigt at imødekomme alle, uanset hvor de er, og det tog jeg ligesom med mig. Ham, telefonmanden, har formegentlig ikke ligeså let ved at lave kostplaner eller beregne næringsindhold, men jeg vil ikke dømme ham, for han er pokkers dygtig til tal, gætter jeg på. Så når nogle får dig ned med nakken, groft sagt, og får dig til at føle dig usikker, så husk på, at du sikkert er pisse god til noget, som de ikke kan finde ud af, men du dømmer dem ikke, fordi i er forskellige, og fordi der skal være plads til alle.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 sundhedsmyter du bare skal droppe nu vol 2.0