Er det nu du skal finde den eneste ene?

Om at bruge p-ring

22396786_10212772723489710_1195002944_oJeg får stadig rigtig mange spørgsmål til det at bruge p-ring. Derfor får dette indlæg, hvor jeg tidligere har besvaret dem alle, et repost, nu inklusiv yderligere erfaring og kommentarer. Har du spørgsmål til det, som jeg ikke lige får besvaret her, så del dem i en kommentar, så svarer jeg dem der.

Hvordan virker den, p-ringen?
P-ringen er et alternativ til p-piller og udskiller derfor, ligesom p-piller, også hormoner, dog en mindre mængde, som beskytter mod graviditet. Ringen er ligesom p-piller ikke 100% risikofri, men risikoen for at blive gravid er dog lille. Hormonerne optages, modsat p-piller, gennem slimhinderne i den nedre region. Ved indtag af p-piller optages hormonerne igennem fordøjelsessystemet. Det er blandt andet en af grundende til at jeg skiftede fra p-piller til p-ring, da jeg blev dårlig af, at hormonerne blev optaget via fordøjelsessystemet, men mere om det længere nede. Læs mere om selve p-ringens funktion her.

Er den nem at bruge?
Der må jeg sige klart ja. Man skal selv sætte p-ringen op i skeden, og fjerne den igen efter 3 uger, hvor du så får din menstruation og sætter en ny ring i efter en uge. Ringen har en diameter på 54 mm og ringen er 4 mm tyk (ja, ja, der er en der har læst på lektien) så det er ikke fordi det er et bildæk du skal føre op. Ligesom med p-piller er det vigtigt, at ringen sættes ind og tages ud på samme tidspunkt på døgnet, jeg sætter altid en alarm, for ellers glemmer jeg det, når det kun er noget man skal tænke over en gang i måneden. Ringene sælges i pakker med tre ringe i, som alle er omhyggeligt pakket ind i foliepakker. Jeg opbevarer mine i køleskabet.

Kan man mærke den?
Nej og jo. Engang imellem kan den godt glide lidt ud og det kan nive lidt, det er dog ikke værre end, at du kan skubbe den op på plads igen. Når den sidder hvor den skal kan du ingenting mærke. Jeg ligger generelt ikke mærke til den i hverdagen, og glemmer lidt jeg har den. Du kan risikerer at mærke den under sex, og det kan han også. Personligt har jeg aldrig lagt mærke til den, og har heller ikke fået kommentarer på den.

Er den sikker?
Intet prævention er 100% sikkert. At bruge p-ring er ligeså sikkert som at bruge p-piller. Den beskytter altså heller ikke mod kønssygdomme. Jeg føler mig dog mere sikker i at bruge den. Da jeg ikke skal huske at tage en pille på et bestemt tidspunkt hver dag. Jeg ved at når jeg har sat den op, så skal jeg ikke tænke på det før om tre uger igen, og det synes jeg personligt er virkelig rart.

Min oplevelse, fra p-piller til p-ring:
Jeg er meget glad for at være gået over til p-ringen, fremfor p-piller. Min oplevelse med p-piller var egentlig fin i starten, lidt besværligt at huske det hver aften, men ellers fungerede det jo fint. Indtil jeg pludselig fra den ene dag til den anden oplevede daglig svimmelhed og kvalme. Ingen kunne fortælle mig hvad det kom af, men jeg følte det som om hele verden snurrede rundt, hele tiden. Jeg fik tjekket mit syn. Det var fint. Gik hos øre, næse, hals læge og fik tjekket balancenerve og det hele. Det var fint. Blev tjekket i hoved og røv hos lægen. Alt var fint. Der gik lang tid før konklusionen kom, det måtte være fordi jeg ikke kunne tåle de p-piller jeg havde spist siden jeg var 13 år. Jeg undrede mig meget. De fortalte mig, at optagelsen af hormonerne fra p-ringen var anderledes, at jeg nok bedre ville kunne tolerere at få hormonerne tilført via slimhinderne. Samtidig er hormonmængden i p-ringen lavere, og det argument brugte lægerne også. Så jeg startede på p-ring, og min svimmelhed forsvandt. Jeg er stadig ikke glad for at tilføre min krop hormoner, men i og med, at min krop ikke selv producerer nok østrogen har jeg fået af vide, at det klogeste for mig er at fortsætte med det. Argumenterne er mange, men den primære, og den der får mig til at fortsætte er, at jeg har fået af vide, at lav østrogen kan påvirke knoglerne negativt, og det ønsker jeg ikke. Så jeg lytter til lægernes råd, fortsætter med p-ringen, som trods alt ikke giver mig hverken kvalme eller gør mig svimmel. Jeg har kun glemt p-ringen én gang i de år jeg har brugt den. Der glemte jeg at tage den ud, eller, jeg havde sat min alarm forkert, så jeg havde den i en uge for meget. Sker det, er man nødt til at bruge kondom hvis man skal have sex, det er ligesom hvis du glemmer at tage en p-pille. Jeg fik ondt i maven og opdagede det på den måde. Ellers oplevede jeg ingen gener med det.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

10 kommentarer

 • Maria

  Jeg har længe overvejet at skifte p-pillerne ud med noget andet, da jeg bliver mindre og mindre glad for at tilføje min krop hormoner, men da jeg ikke vil have børn endnu, så må man jo beskytte sig. Så tusind tak for dette indlæg! Må få bestilt en tid hos lægen snart 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det var i hvert fald så lidt, jeg er glad for det kunne bruges. Man tilfører selvfølgelig stadig kroppen hormoner, men på en anden måde. Jeg er i hvert fald glad for p-ringen, selvom jeg allerhelst ønskede at være helt foruden tilførslen af hormoner 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai

  Jeg måtte selv skifte fra p-piller på grund af migræne med aura, og lægerne sagde det var sikrest. Min læge sagde at minipiller nok var nemmest for mig at skifte til, men egentlig har jeg aldrig brug recepten (det har ikke været nødvendigt endnu, først når jeg er i fast forhold synes jeg, at jeg vil bruge det). Men nu fik dit indlæg mig til at overveje p-ring, for det virker ikke så slemt som jeg havde gjort det til i mit hoved 🙂 Tak for at dele dine erfaringer med os!

  https://maaiiiblog.wordpress.com/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dejligt, at mit indlæg har kunne bruges. Det er jo så forskelligt hvad der virker for os, men jeg kan bestemt anbefale p-ringen hvis man ønsker et nemt og lige til alternativ 🙂 Jeg er heller ikke i fast forhold, og den eneste grund til, at jeg bruger p-ring er som nævnt grundet mit lave østrogen, ellers havde jeg helt sikkert også helst ventet til jeg var i fast forhold med at bruge noget 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Man kan også tilmelde sig en SMS service. Så får man en besked når det er tid til at tage den ud og når der skal en ny op 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dét rigtig. Det havde jeg da glemt man kunne, men mener faktisk jeg brugte den engang og oplevede problemer med den. Derfor jeg gik over til at sætte egen alarm 🙂 Men(!) det er selvfølgelig også længe siden, så den er sikkert opdateret siden 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Tak for dit indlæg! Dejligt at flere og flere lære om andre typer prævention end p-piller. Jeg har selv brugt p-ring i tre måneder, og vil bare tilføje at jeg havde mange bivirkninger i form at store humørsvingninger og vægtøgning (tog 5 kilo på i de tre måneder!) Alle kroppe er forskellige og optager hormoner forskelligt, det skal man altid huske 🙂 Har du læst den nye bog “Glæden ved skeden”? God mandag til alle!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det øv, at du har oplevet bivirkninger ved den, men som du også skriver, alle kroppe er jo forskellige.

   Og nej, den har jeg ikke læst. Men den kan anbefales? 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • L

   Den kan helt klar anbefales. Den handler om- nårh ja, skeden. Cyklus, prævention, seksualitet, lyst og alt derimellem. Er lidt sjov indimellem facts om hvad der er “normalt”. Kan bl.a. findes på Mofibo.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det perfekt, jeg har netop lige oprettet mig på Mofibo igen, så den skal jeg da kigge nærmere på! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er det nu du skal finde den eneste ene?