Mine guilty pleasures

Har du et problem?

tenor-3Jeg har selv tendens til det, jeg ved ikke hvorfor, men det har jeg. Til gengæld har jeg lært, i 8 ud af 10 tilfælde, hurtigt at vende min tankegang, og det er egentlig det jeg gerne vil prøve at lære dig i det her indlæg.

For problemer har vi nok af, og hvis vi ikke har nogle, så skaber vi dem. Hver gang vi er kommet af med et problem, finder vi et nyt. Det måske sådan vores hjerner er programmerede. Måske føler vi os mere trygge, når der er noget vi kan brokke, eller beklage, os over. Så har vi noget, vi kan tage stilling til, ofte en lille ting, og så kan vi lægge større problemer lidt væk, og få en pause fra dem. Jeg ved det ikke, men jeg ved, at de fleste af vores bekymringer er spild af tid, og unødvendige. Jeg ved også, at jeg selv har haft tendens til at lade små problemer fylde alt for meget.

Jeg ser lidt sådan her på det, at der er problemer, og så er der virkelige problemer. Problemer er dem vi selv skaber. Dem vi godt ved, måske ikke er så store som vi gør dem til. Et eksempel kan være, at vi brokker os over for lidt skabsplads, i stedet for at glæde os over alt det tøj vi har. Det kan være at brokke sig over vinterens mørke, i stedet for at glæde sig over de smukke lyskæder der nu oplyser gaderne. Det kan være at brokke sig over et tomt køleskab, i stedet for at glæde sig over, at have et køleskab der er mulighed for at fylde. Små problemer, som vi selv er med til at skabe, fordi vi lader dem fylde. Sådanne problemer gider jeg ikke bruge min tid på, og det er dem jeg mener der er spild af tid.

Men hvordan kommer man så dertil, hvor man kan se igennem fingre med de mindre problemer? Det der hjalp mig var at tænke på noget positivt omkring “problemet” lige efter jeg var blevet irriteret. Lidt ligesom jeg prøver at beskrive ovenfor. I stedet for at brokke mig i øst og vest over at min skab er så lille, så glæder jeg mig over alt det tøj jeg i virkeligheden har. Samtidig stiller jeg mig selv spørgsmålet “Hvad kan jeg gøre ved det?”, jamen jeg kan rydde ud i det. Nøjes med at have tøj fremme til årstiden. Give tøj jeg ikke bruger mere til rødekors. Der er mange muligheder, Men sætter jeg mig bare ned, og surmuler over mit lille skab, kommer jeg ingen vegne.

Mine tre bedste råd er derfor 1) at finde ud af om dit problem er en lille edderkop eller en stor sabeltiger (hvis det ikke giver så meget mening, så læs det her indlæg), 2) find noget positivt omkring det, har du tabt en kop kaffe på gulvet, kan det være svært at finde det positive, men hey, fedt du ikke tabte den udover dig selv (det kunne altid være værre) og 3) at gennemsøg dit handlerum “Hvad kan jeg gøre ved det?”. Nu lyder det lidt som om, at jeg bor i en positiv-bobbel, og aldrig bliver irriteret over at jeg taber en kop kaffe, eller ikke har plads til mine sko. Tro mig, jeg kan også sagtens brokke mig over små ting, jeg har bare lært, at jeg ikke får noget positivt ud af det, og at det ikke gavner hverken mig eller situationen, derfor forsøger jeg at se positivt på det, og derfor deler jeg mine måder at se positivt på det på. Fordi jeg langt hellere vil løse problemerne, end at skabe dem.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine guilty pleasures