Var det dig?

Hjemmelavet nutella

23846965_10213113322124463_1005137964_oJer der har fulgt med noget tid, ved godt hvilken nutellagris jeg er, og hvordan jeg er gået fra at være sundhedsfreak til at være glad nutellagris, ellers læs her. Til trods for den store nutellagris jeg er, har jeg faktisk aldrig forsøgt mig med at lave den selv. Det har jeg så nu, og det bliver ikke sidste gang. Indrømmet, min er lidt grov, for det synes jeg faktisk er mega lækkert. Du kan lade din nutella køre mere i blenderen, for en mere lind konsistens.

Det du skal bruge (1 glas): 

 • 250 gram hasselnødder
 • 100 gram chokolade (jeg brugte en 70% kvalitetschokolade)
 • Salt, et godt nip

Fremgangsmåde: 

 1. Tænd ovnen på 150 grader og kom hasselnødderne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
 2. Rist nødderne i ovnen i 5-10 minutter.
 3. Tag nødderne ud, og lad dem eventuelt køle af, inden du kommer dem over i et viskestykke og ellers bare begynder at gnide derudaf indtil skallerne har løsnet sig og er faldet af. Alle mine skaller faldt ikke af, og det behøver de heller ikke.
 4. Kom nødderne i en foodprocessor og kør indtil du har en meget fin nøddemasse.
 5. Smelt chokoladen og kom den herefter i foodprocessoren sammen med nødderne og drys med lidt salt.
 6. Kør massen indtil den er så smooth som du gerne vil have den.
 7. Kom nøddecremen i et rent glas.

Nutella-nøddecremen kan enten stilles på køl, men her bliver den hurtigt hård, eller den kan opbevares på køkkenbordet. Det vigtige er, at glasset er tætlukket. 23896982_10213113322084462_2143810139_o 23874168_10213113322164464_1246306354_o

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

4 kommentarer

 • Tina

  Jeg har prøvet at lave det nogle gange ud fra samme opskrift – dog uden held. Problemet for mig er, at når jeg blender nødderne, ryger massen bare ud i blenderglassets kant og så kan skæret ikke få fat i det

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Tina,
   Det gjorde min også, så jeg blev også nødt til at stoppe flere gange og få det ned fra siderne. Det tager tid og kræver tålmodighed, men er det værd når det lader sig gøre 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hmm – din opskrift virker meget lettere end min egen. Både færre skridt og ingredienser. Bliver den ikke meget bitter eller ‘tør’ uden tilsat sukker?

  Jeg vil prøve efter – det er heldigvis en let opskrift 🙂

  Du kan se min noget mere besværlige opskrift her https://julestads.dk/opskrifter/konfekt/nutella/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er måske den forkerte at spørge ift. om den bliver bitter, da jeg selv har en forkærlighed for meget bitter chokolade. Men ellers kan man eksperimentere med at komme lidt sirup i 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Var det dig?