Sådan blev tankerne mine venner

november 30, 2017 2 Af Sunderehverdag

24099786_10213135660762915_2012827154_nEn del af dem har da taget lidt tid at få indarbejdet, men de sidder der nu, og gør gavn hver dag. De hjælper mig personligt til at holde stress og press for døren. Stress og press som typisk opstår, når jeg føler jeg skal leve op til noget (job, krop, bolig, forholdstatus, i kender det). Det er mine yndlingssætninger og nogle af de sætninger der gjorde, at tankerne blev mine venner, fordi de ikke dømmer mig, men derimod hjælper mig. Måske kan de også kan hjælpe dig?

Kan jeg gøre noget ved det? Nej? Så skal jeg ikke bekymre mig om det. Første gang jeg begyndte at arbejde med den her sætning havde jeg rigtig svært ved det. Det var en coach der lærte mig den. Jeg kunne slet ikke forstå, hvordan jeg bare skulle kunne lægge ting til side, bare fordi jeg ikke kunne handle på dem nu og her. Med tiden gik det op for mig, at netop det faktum at jeg ikke kunne gøre noget ved det nu og her, betød at alle de tanker jeg så ville bruge på det, ville gå til spilde. Jeg ville kunne bruge uendelig mange kræfter på at tænke på det, men intet stille op. Det er spild af energi, og derfor så skal jeg ikke bekymre mig om det.

Idag bliver en god dag. Det er en sætning jeg har fra min far. Min far er en positiv mand, selv når tingene ikke går hans vej. Han er også en mand jeg er meget stolt af. Idag bliver en god dag, er derfor en sætning jeg hører min far sige til mig på dage, hvor jeg vågner og tænker øv. Den start er der ingen der har gavn af. Derfor hører jeg min fars ord, og det hjælper altid. Nogle gange skriver han dem også til mig, kun de ord, i en besked med et hjerte, og så må jeg indrømme, at det kun kan blive en god dag.

Jeg burde ikke en skid, men jeg kan derimod en masse. I starten forstod jeg ikke, hvordan at skifte et enkelt ord ud i en sætning, kunne have så stor betydning. Det forstår jeg nu. Burde er et ord, der begrænser enormt meget. Det er ikke positivt, hjælper ikke til handling, det tror ikke på dig men dunker dig derimod i hovedet. Ordet kunne tror på dig, det åbner dit handlerum, det giver dig mulighed for at finde en løsning, viser dig, at du kan alt. Jeg har før givet 10 eksempler på, hvordan ordet kunne, åbner dit handlerum, læs dem her.

Hvad kan jeg så lære af det? Handler om at acceptere de fejl jeg laver, for jeg laver fejl, og jeg vil komme til at lave mange flere fejl i mit liv. Men jeg vil gerne lære af dem, blive klogere. Måske laver jeg alligevel samme fejl flere gange. Men jeg bliver ved med at spørge mig selv “Hvad kan jeg så lære af det?”. Det giver rum for undren, nysgerrighed og læring (okay det lød meget pædagogisk det der).

Pyt. Er et af mine ultimative favorit ord. I starten hadede jeg ordet, det gav ikke mening for mig, for hvordan kunne jeg bare være ligeglad?? Pyt er ikke det samme som at være ligeglad, men pyt er en måde at acceptere, at man laver fejl, man er ikke perfekt og at man kun er et menneske. Når man har sagt pyt, kan man jo så spørge sig selv “Hvad kan jeg så lære af det?” bagefter. Jeg har før skrevet om pyt, fordi det er sådan et vigtigt ord, læs det hele lige her.