Jeg fandt lykken

januar 2, 2018 2 Af Sunderehverdag

23476898_10213020323879565_931139832_nJeg har, bund ærligt, svært ved at tro på, at jeg nogensinde vil nå et punkt, hvor jeg er lykkelig i hver eneste celle, hver eneste dag. Jeg tror på, at jeg vil opleve situationer, måske endda perioder, hvor jeg vil opleve lykke helt ind til bagerste knogle. Eller måske bare snært af lykke. Føle at mit liv er fuldendt. De stunder vil jeg pakke ind i glimmer og gemme i mit hjerte. Ligesom dette øjeblik. Fanget af min tredje forældre, min papfar. På vores ferie i efteråret. På vej hjem fra en løbetur i 25 graders varme. Bare fordi vi havde lyst. En ferie, hvor vi levede i nuet, levede i min bare fordi overbevisning. Bare ham, min mor og jeg.

Men når jeg så skriver, at jeg fandt lykken er det fordi at jeg fandt mig selv. Det gjorde jeg for et par år siden, men jeg føler stadig, at jeg finder mig selv mere og mere for hver dag. Jeg fandt mig selv ved at indse, at jeg havde rigtig mange forhindringer jeg skulle arbejde med. Forhindringerne udgav sig i overbevisninger om hvordan jeg skulle være og leve for at være lykkelig. Om hvordan jeg skulle se ud. Om at jeg skulle have en kæreste. Om hvilket job jeg skulle have. Jeg måtte tage hver enkelt overbevisning, og arbejde med dem. Fjerne dem hvis nødvendigt. For at kunne finde mig selv, og være mig selv 100 procent.

Først måtte jeg fjerne min overbevisning om, at når jeg blev tynd, sådan rigtig tynd, sådan uhensigtsmæssigt tynd, blev jeg lykkelig. Dernæst den om, at når jeg fik store bryster, blev jeg lykkelig (læs min rejse, her). Samt overbevisningen om, at jeg ikke kunne være lykkelig som single. Den om, at når jeg fik et godt job, blev jeg lykkelig, og sidst den om, at når jeg fik min egen lejlighed, blev jeg lykkelig. De skulle alle arbejdes igennem, grundigt, og gennem det arbejde har jeg fundet ud af, at de blot var forhindringer for mig. Forhindringer som jeg blev ved med at bygge videre på. Mens de forhindrede mig i, at være mit fulde jeg. For hvem var jeg, i livet med mine forhindringer var jeg en der jagtede. En der ventede. Men allermest, en der ikke levede fuldt ud.

Lige nu, lige her. Sidder jeg i min krop, som den nu er idag. Uden tanker om, at der skal ændres på den. For den er præcis som den ser ud, når jeg har det godt i den. Mine bryster er som de var før min brystoperation, og jeg har aldrig været gladere for dem. Jeg er single, i den mest komplicerede tid som single, med dating apps der dominerer og mens par i min omgangskreds bliver gravide og føder børn på stribe, men jeg er glad. Min jobsituation er kompliceret, endnu mere end singlelivet. Jeg er ledig, men med brændende ønske, og ambitioner, om, at min egen virksomhed som diætist skal blomstre i 2018. Jeg bor med min roomie på andet år, i hjertet af Frederiksberg. Min absolut favorit bydel i København. Og jeg er lykkelig.

Jeg fandt tro, håb og kærlighed hos mig selv da jeg fjernede mine forestillinger, mine forhindringer. Og det kan du også! Det kræver du investerer tid i dig selv. Det kræver tankemylder. Det kræver måske endda professionel hjælp. Men jeg ved du kan. Jeg faldt til ro, i min krop og i mit jeg da jeg gav slip. Det lyder meget filosofisk, det er det måske også. Det var i hvert fald en lang, men også spændende rejse, og jeg tror på, at jeg stadig er i udvikling i den. Hver dag hvor jeg lytter til min krop, til min mavefornemmelse og til mit hjerte. Så kommer jeg et skridt nærmere mig selv. Det lyder som en lang rejse, og det er det bestemt også. Men det er aldrig for sent at starte den. Det er aldrig for sent, at åbne øjnene for de forestillinger du står overfor. Forestillinger som måske forhindrer dig i, at være glad helt ind til bagerste knogle. Måske ikke hver dag. Men så i hvert fald de fleste dage.

Du finder ikke lykken ved, at drømme om der hvor du gerne vil være. Du finder derimod lykken ved at åbne øjnene for de forhindringer du står overfor, og ved at handle på dem. Handling kan være at gøre noget ved dem. Eller det kan være at indse, at du ikke kan gøre noget ved dem lige nu, og at de derfor ikke skal fylde så meget. Eller det kan være at indse, at de i virkeligheden slet ikke er så vigtige for dig, som du i første omgang troede. Åbner du ikke øjnene, vil det for altid være din største forhindring. En forhindring der forhindrer dig i, at leve i nuet, hver dag.