Kropsdyrkelse

januar 23, 2018 0 Af Sunderehverdag

26732874_10213490771680466_1357281091_oDet er blevet vores fælles hobby. Det er blevet et fælles fokus. Til trods for, at vi er forskellige, stræber de fleste af os, efter samme ideal. Kropsidealet. Jeg kan egentlig ikke huske hvornår jeg selv første gang stødte på det, altså kropsidealet. Jeg kan dog tydeligt huske, hvornår jeg begyndte at dyrke min egen krop. Sådan rigtig. Det var i gymnasiet. Det var her jeg begyndte at træne og spise “rigtig”. Jeg så mig selv som en bøtte modellervoks, som jeg kunne forme som jeg havde lyst, og det gjorde jeg.

Kropsdyrkelsen har bredt sig, vi dyrker kroppen som aldrig før. Træning, kure, diæter, udrensning, behandlinger, plejeprodukter, sollarie, wellness. Listen er uendelig lang, og det er på godt og ondt, at vi dyrker kroppen. Jeg ser intet galt i at gå op i kroppen, og ville den det bedste, men der hvor jeg selv gik skævt af kropsdyrkelsen var, da jeg ikke længere gjorde det fordi jeg ville kroppen det bedste, jeg ville min indre stemme det bedste. Min indre stemme sagde, at den ville gøre mig glad når jeg blev tynd, og jeg lyttede til den. Den løj bare overfor mig, og det gik der lang tid før jeg opfattede. Kort sagt, jeg dyrkede min krop, ikke længere fordi jeg ville kroppen det bedste, men fordi jeg levede i en illusion om, at hvis jeg gjorde alle de her ting, hvis jeg fremstod på en bestemt måde, en “rigtig” måde, så var jeg god nok. At føle mig god nok var mit mål, det var en følelse jeg i mange år ikke følte tilstede i min krop, noget jeg før har skrevet om her på bloggen her: Jeg gør det aldrig godt nok. Jeg ville blive glad, anerkendt, lykkelig og ja, så var der vel intet der kunne stoppe mig. Der var dog en ting der stoppede mig, og det var følelsen i maven.

Kropsdyrkelsen er blevet ekstrem. Når jeg ser generelt på det, ser jeg det ikke længere som, at man vil kroppen det bedste, når man dyrker den. Jeg ser det som, at man forsøger at opnå en bestemt status, for deraf at blive glad, lykkelig og værdsat. Mit spørgsmål er derfor, om du, med hånden på hjertet kan sige, at du dyrker kroppen, fordi du vil den det bedste? Eller om der måske ligger noget andet til grund for netop din kropsdyrkelse?

Jeg fandt ud af, at min kropsdyrkelse bundede i, at jeg bare gerne ville gøre det godt nok. Jeg ville gerne vise, at det her var jeg god til. Min kropsdyrkelse tog overhånd, og jeg ved, at mange andre har/har haft det på samme måde. Det er også samme billede jeg møder hos langt de fleste af mine klienter. Der er selvfølgelig mange, der træner for at være sund, gør alle de her ting, for at holde sin krop ung og frisk, uden skrupler over hvad andre tænker, eller ikke tænker om dem. Det er sund kropsdyrkelse. Sund kropsdyrkelse er, når du gør det der er bedst for kroppen, fordi du mærker efter hvad den har behov for, netop nu. Men når du lukker øjnene for kroppens skrig, så har kropsdyrkelsen taget over. Så skal du til at passe på. Men hvordan skruer man ned for kropsdyrkelsen, når man er fanget i dens spin? Hvordan passer man på? Det er forskelligt, afhænger af dig, af din situation. Jeg vil gerne hjælpe dig, selv hvis du er i tvivl om kropsdyrkelsen har taget over, eller bare ønsker en snak omkring det, det er det jeg er her for. Læs mere her. Din krop er det klogeste organ du har, prøv at lyt til den, selvom det nogle gange kan være svært at tolke dens sprog.