16 tegn på at du er helt almindelig

februar 8, 2018 0 Af Sunderehverdag

27907038_10213760372900328_608271652_o
Jeg har sådan en af de dage, en af dem hvor medgang er en by i Rusland, hvor dårlig samvittighed over vasketøjsbjerge fylder mig, hvor overskuddet er sat på stand by, hvor jeg ikke kan huske fra næse til mund og hvor hovedet dunker, til dels over tankemylder, til dels over abstinenser fordi jeg ikke har fået min kaffe endnu og til dels over alt for meget sukker igår aftes, som blev indtaget i håb om at dulme frustration og nervøsitet lidt. Der sker mange ting lige nu, mange ting jeg ikke kan kontrollere, mange ting jeg skal tage stilling til og det skaber til tider kaos-dage som idag. Derfor skriver jeg der her indlæg for at lade dig vide, at du er helt almindelig når du har sådanne dage som jeg lige nu! Også selvom du måske føler dig fuldstændig ualmindelig, og som om du er det eneste menneske i verden der har de kaos-dage. I know I do. Og for at lade dig vide, at nogle af de ting, du til tider slår dig selv oveni hovedet med, er helt okay, og at slåskampen skal stoppe. At alt nok skal blive godt igen, selvom vasketøjet og støvet bugner, selvom du til tider spiser på følelser eller tanker over det der fylder. Samtidig vil jeg også lade dig vide, at det er helt okay, ikke altid at være okay. Du skal vide, at det alt sammen er naturligt, normalt, almindeligt og menneskeligt i perioder. Og har du sådanne dage, viser det blot, at du er rigtig god til at være almindelig.

Du er helt almindelig når…

Når du har vasketøj op til begge øre og det generer dig af helvedes til. Vid at min vasketøjbunke har fundet vej udover hele mit gulv, min stol og at jeg mange aftener fjerner bunker af tøj fra min seng, når jeg skal sove.

Når du igen, igen, har glemt at slukke lyset i gangen, og på toilettet og i køkkenet, inden du forlader din bopæl, og bare kan se regningen vokse. Så hop op og fald ned på det. Det går jo nok.

Når du spiser chokolade, så det halve kunne være nok, fordi du har haft en dårlig dag, så vid at det er helt okay. Marabou og rittersport er dine venner, så længe du ved, at det ikke er der du i sidste ende henter din virkelige trøst.

Når din mave deller når du sidder ned, er du helt almindelig.

Når du har svært ved at acceptere, at din mave deller når du sidder ned, så vid at accept kan tage tid, men du er ikke et dårligt menneske fordi din mave deller!

Når du for fjerde dag i træk forsøger at presse tandpasta ud af tuben, selvom du udemærket ved, at du skulle have købt ny for flere dage siden, men glemmer det fordi du ikke kan huske fra næse til mund, så skal du vide, at min tandpastatupe også er tom.

Når du ikke har lyst til sex i perioder, skal du vide at det er helt naturligt, og at det er vigtigt at sige højt til din partner.

Når du skifter tøj 4-8 gange om morgenen fordi du ikke kan finde noget du føler dig tilpas i, så vid, at det er helt okay at tage afsted i det behagelige fremfor det moderne, læs flere tips til at føle sig tilpas i sin krop her.

Når du ikke kan overskue kaffedaten med din veninde, så husk på, at hun er din veninde af en grund, og ærlighed er vejen frem – hun vil nok kunne forstå det.

Når du griner i anspændte situationer, fordi grin kommer ud af dig som perler på en snor når du forsøger at skjule nervøsitet, og du hader det! Så skal du vide det er en naturlig måde at reagere på nervøsitet, eller sorg, eller tristhed, eller akavethed. Grin er ikke altid glade.

Når du får rugbrød eller havregryn til aftensmad for 3 gang i ugen (og det kun er torsdag), så vid, at det er rigtig gode næringskilder.

Når man kan tegne smileyer i dit støv på reolen derhjemme, men du igen vælger karbadet fremfor karkluden, så er det helt okay. Støvet render ingen vegne, du kan deale med det imorgen (eller næste uge, eller ugen efter det).

Når din elkedel skriger på afkalkning hver gang du koger vand, men du gør brug af din fint udviklede egenskab “selektiv hørelse”, og overhører skrigene, fordi du ikke orker lige nu. Så skal du vide at rekorden herhjemme er et par uger med elkedel-skrig, og den døde ikke af det.

Når du har svært ved at sige nej, hvilket resultere i en overbooket kalender, så skal du vide, at det er helt okay, og meget vigtigt, at sige nej.

Når du spiser onsdagssnegle på en fredag, og fredagsslik på en mandag, så husk, at der ingen regler er i forhold til mad, kun marketingstricks. Jo der er en regel, og det er, at DU skal være glad.

Når du lukker dig inde i svære perioder, fordi du ikke kan overskue omverdenens bekymringer så vid, at det en naturlig reaktion, og helt okay, men at du ikke kan gemme dig alene for evigt, og at det kan hjælpe at sige ting højt.

Lader du dig gå på af ovenstående og har du kaos-dage! Så husk de her punkter, eller bare dem du kan genkende hos dig selv. Vid at vi er flere om dem, og at de er rigtig træls, men også med til at gøre gode dage bedre. For uden kaos-dage, hvordan skulle du så kunne se det glade i alle andre dage?

Mangler jeg nogle tegn, så del dem gerne i en kommentar, så vi kan huske hinanden på de helt almindelige tanker og følelser.