Madregler: Jeg må ikke spise... fordi...

10 hurtige om diætister

29250061_10214083770385063_6295272864421511168_nSom nogle af jer måske ved, gik jeg i januar fuldtid med min selvstændige virksomhed som diætist. Det har betydet fuld fokus på min egen praksis, som nu også er blevet mit hjertebarn. Det har også betydet, at jeg for alvor har taget diætisthatten på. Jeg lever nu i rollen som diætist, og jeg nyder hvert et skridt jeg tager på min vej. Jeg er med til at definere min egen rolle, min egen titel, og dét er helt fantastisk.

Det at jeg for alvor har taget diætisthatten på, og præsenterer mig som klinisk diætist, har medført en masse fordomme,  blikke og sætninger som jeg 1) synes er virkelig sjove og 2) undrer mig meget over. Gad vide, om det er generelle fordomme der florerer om diætister? Derfor har jeg samlet de fordomme jeg har mødt her, og hvis du går med en, eller flere, om diætister, så synes jeg du skal skrive dem i en kommentar, så kan jeg be- eller afkræfte dem.

Typiske fordomme om diætister…

“Gud, spiser diætisten havregryn” – Ja det gør jeg, og jeg kommer også komælk ovenpå.

“Du vil vel ikke have kage” – hvad?! hvorfor vil jeg ikke det? Selvfølgelig vil jeg have kage.

“Nu må jeg hellere vælge noget sund frokost, diætisten er her” – stop dig selv, spis det du har lyst til. Jeg blander mig altså ikke i din mad, medmindre du beder mig om det.

“Jeg gemmer lige min mave, så du ikke kan se hvor usund jeg er” – vi har ikke et eller andet ultraviolet syn der kan screene din krop, bare sådan FYI. Udover det, tror jeg ikke på BMI, og jeg tror heller ikke på at jeg kan definere din sundhed ved at kigge på dig.

“Diætister er tynde!” – Ikke nødvendigvis.

“Diætister er skrappe og kommer med regler” – Jeg tror ikke på restriktioner!

“Diætister spiser sundt 24/7” – Diætister er også mennesker.

“Diætister spiser ikke slik” – Se svar ovenfor…

“Diætister render rundt i kitler” – Nogle diætister gør, men mange er selvstændige, og vi render rundt i helt almindeligt tøj fra only og H&M.

“Diætister har selv problemer med vægten” – Mange diætister har haft problemer med vægten, eller kroppen. Det kan ofte være dér interessen for mad er opstået. Personligt mener jeg kun at det gør diætisten bedre til sit arbejde, at hun, eller han, selv har været igennem en proces med sin krop. Læs lidt af min rejse med min krop her: Min aldrig mere vægt.

nadja_signatur
Skal jeg hjælpe dig med at få ro på tankerne omkring mad? hjælpe dig til at acceptere din krop? at slippe yoyo vægten? at slå op med badevægten? Så læs mere her

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madregler: Jeg må ikke spise... fordi...