Den indre kritiker fortæller mig-listen

maj 13, 2018 0 Af Sunderehverdag

tumblr_n3c42rsgeh1t2vkrfo1_500
Tusind tak for jeres bidrag til dette indlæg, det betyder virkelig meget at i havde lyst til at dele, jeg har læst hver og en af jeres besvarelser, og tårerene pressede virkelig på. For selvom jeg ved hvor grusomme vi kan være mod os selv, så rørte det mig at læse jeres ærlighed. Men hvor er det smukt, at din ærlighed nu kan vise andre, at de ikke er alene om tankerne. Selv de tanker der nærmest ikke er til at få over ens læber.

Her er bare nogle af jeres delinger. Måske kan du genkende dig selv?

At jeg er klam.. Især efter jeg har spist. At jeg er for ulækker, og ikke fortjener kærlighed i mit liv..

At jeg er tyk, at jeg er dum, at jeg ikke er god nok, at jeg ikke er værd at elske, at jeg aldrig får en kæreste, at jeg ikke er god nok.

At jeg afviger fra det normale, at jeg er for stor i forhold til mine veninder. Jeg er for tyk fordi jeg ikke kan passe mit tøj fra sidste år.

At jeg ikke har nogen venner, at jeg ikke er værd at elske, at jeg er tyk, at jeg burde træne 5-6 dage i ugen for at fortjene mad, at jeg ikke får et arbejde, at jeg ikke duer til andet end at spise, at jeg aldrig finder en kæreste, at jeg aldrig bliver lykkelig.

At jeg ikke er god nok, klog nok, tynd nok eller ligeså god som alle andre, og min urene hud og tykke mave gør at ingen kan elske mig.

At jeg er for tyk på lårene. At huden på inderlårene er en slap pølse. At armene ikke er tonet flot nok. At mit hår er kedeligt. At min hud er fedtet.

At jeg er grim, ikke noget værd, for tyk, for dum, for kedelig. Jeg er for uinteressant, for meget , for lidt.

At jeg ikke burde spise usundt selvom jeg virkelig skal tage på og spise mere.. at jeg burde lave mere motion selvom jeg laver mere end hvad godt er.

At jeg ikke arbejder hårdt nok for at opnå det jeg forventer af mig selv. At jeg ikke er god nok, og jeg ikke er god nok til at særlig mange vil være sammen med mig.

At folk synes det er pinligt at gå sammen med mig fordi jeg er for tyk! Hvad tænker andre om mig når jeg handler ind eller spiser mad på en restaurant Det tøj kan du da ikke have på, hvad mon folk tænker om dig Føler mig tæt mindre værd pga. Min vægt.

At én fejl tæller mere end 1000 rigtige, uanset hvad det er.

At jeg ikke er sjov nok, impulsiv nok, sexet nok, stærk nok, at min personlighed er intetsigende. At jeg ikke er en gave til den fyr jeg er forelsket i.

At jeg ikke er god nok. At det er forståeligt nok, hvis jeg bliver behandlet dårligt. At det er klart, hvis min kæreste ikke har lyst til mig, fordi jeg er for buttet. At jeg alligevel ikke er noget værd. At jeg er et dårligt menneske.

At jeg har klamme lår og for stor mave. At jeg vejer alt for meget og dermed ikke er et godt menneske der har styr på sit liv.

At jeg snakker for meget, at jeg har store ben med appelsinhud, jeg tænker om mig selv at jeg er stor og har en grim næse, at hvis jeg vejede ti kg mindre ville mænd tænde på mig.

At jeg ikke må nyde og dase og være produktiv.

At jeg ikke må spise men samtidig at jeg skal æde for det hele kan alligevel være ligemeget.

Det siger i også:

Den prøver altid at snige sig ind på mig, når jeg allermindst venter det.

Ud ad til er jeg en glad pige, som stråler af “ selvtillid og selvværd” men.. gør vi ikke alle noget for, at beskytte os selv, det er meget nemmere at tage masken på og være sit glade jeg.

Noget jeg bed mærke i, da jeg læste jeres besvarelser var:

  1. Hvor mange “Jeg er ikke god nok”-sætninger der er.
  2. Hvor meget vi går i detaljer om kroppen “mine tæer/næse/højre vrist” (you get it).
  3. Hvor meget vi ligestiller vægt med værd.
  4. Hvor ofte vi stræber efter lige præcis det vi ikke har.

Og jeg har selv været der, åh hvor har jeg været der, og på dårlige dage, er det også de mønstre jeg falder tilbage i. Derfor får jeg også lyst til at dele med jer, hvad der hjalp mig, og stadig hjælper mig, på dårlige dage. Alt handler selvfølgelig om at arbejde med sig selv, et arbejde der kan tage lang tid, men hvor målet er unikt og smukt, jeg vil gerne hjælpe dig i mål, læs mere her.

  1. At fjerne min overbevisning om, at jeg ikke er god nok tog lang tid. Virkelig lang tid. En overbevisning er en sandhed vi har om os selv. Det er det vi tror på (læs også indlægget: jeg er sådan en der). Måden jeg brød min overbevisning om at være god nok, var vel egentlig ved at arbejde med den sande værdi i sætningen. Arbejde med spørgsmål som “er det virkelig rigtig? Er jeg ikke god nok, fordi min mave buler, fordi mine håndled er små og barnlige, fordi min næse er kroget? Er det virkelig rigtig? Sådan virkelig?” . Efter et langt arbejde med mine tanker, og mine sandheder, kunne jeg jo godt se, at det ikke var sandt. Selvfølgelig er jeg god nok præcis som jeg er.
  2. At gå i detaljer om kroppen er virkelig også noget jeg har gjort mig meget i. Jeg har stået helt oppe i spejlet og set på alle mine “fejl” helt tæt på. Tunet ind. Hvis jeg havde haft et forstørrelsesglas havde jeg sikkert også brugt det. Det der hjalp mig her var at stille mig 3 meter væk fra spejlet, i stedet for 3 cm. Og at se helheden, fremfor detaljerne. Wauw en forskel det kan gøre. Og så at se kroppen for det den er, bare en krop. En krop der fører dig gennem livet. Det faktisk ret smukt.
  3. At ligestille vægt med værd, den er desværre heller ikke ny for mig. Men igen, hvor er den usand. Vægt betyder absolut intet for dit værd. Din vægt er bare en vægt. Dit værd er det du har indeni. Dine værdier.
  4. At stræbe efter alt det vi ikke har er essensen af min egen historie. Og her smiler jeg også lidt for mig selv, fordi jeg kan se mig egen historie så tydeligt for mig i det her. Særligt min historie med mine bryster. Jeg havde små bryster. Betalte dyre domme for at få dem store, da de var store, var det så forkert for mig. At jeg fik dem fjernet. Fik små bryster igen. Nu er jeg glad med det jeg havde før… At vi gerne vil have alt det vi ikke har er en stor fed løgn. Det vi vil i stedet er, i langt de fleste tilfælde, egentlig bare at lære at holde af det vi allerede har.

Okay, det her indlæg blev virkelig langt. Men jeg synes det var så vigtigt at få uddybet at 1) du er ikke alene om tankerne, du er ikke unormal eller forkert og 2) tankerne er ikke sande, du er en masse værd, en masse elsker dig, men det er tid til, at du lærer at elske dig selv (i hvert fald de fleste dage – vi har alle dårlige dage) og 3) det er muligt at vende tankerne, og hvis du har mod på det, vil jeg gerne hjælpe dig.

Jeg skriver sjældent kram i mine indlæg, men det her skylder jeg et kram. Kram til jer, for at dele, og for at læse med.