Plantebaserede pandekager med smør, som dengang man var barn

17474338_10210904287899988_1615808581_oJeg husker tydeligt de aftener hvor jeg, som lille, fik lokket mine forældre til at få pandekager til aftensmad. Det var ikke så meget de varme pandekager med is eller syltetøj der hittede hos mig. Det var tanken om at få kolde pandekager med smør og sukker, til morgenmad dagen efter. Det var det, der fik fuglene til at synge hos mig. Jeg kan stadig den dag idag trækkes tilbage til barndomsminderne, når jeg spiser kolde pandekager med smør. Disneyshow, familiehygge, fredag aften, lørdag morgen, min mors smil og min stedfars kram. Det var ofte også de aftener, hvor jeg fik tillokket mig pandekager, at jeg også fik lokket min mor til at sove på madrasser i stuen og se film indtil vi begge faldt i søvn.

Jeg elsker hvordan mad kan trække minder til sig, gemme på dem og lade dem titte frem når man igen spiser det. Det også sjovt som minder kan dukke op uden videre. Da jeg så den nye smørbare fra Naturli første gang, var det underligt nok minderne med kolde pandekager og smør der dukkede op. Pludselig vandrede mine tanker ned af memory lane på grund af en smør. Derfor blev jeg også nødt til at teste, om den nye Naturli smørbare nu kunne leve op til barndomsminderne.
Og da jeg ikke gør noget halvt, så hvorfor ikke også kaste sig ud i en plantebaseret opskrift på pandekager?

17454793_10210904288059992_358216432_oDet du skal bruge:

  • 4-4,5 dl speltmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk vaniljepulver
  • et nip salt
  • et skvæt olie
  • 6 dl plantemælk (jeg brugte havredrik fra Naturli)

Fremgangsmåde:

Bland alle ingredienserne godt sammen med en elpisker, og lad pandekagedejen stå og hvile i 10-20 minutter. Herefter steges pandekagerne på en slip-let pande. Brug ca. 1 dl dej pr. pandekage. Lad pandekagen blive let brun inden du vender. Jeg fik omkring 12-15 pandekager ud af portionen.

17454835_10210904288139994_900095073_oSpis de varme pandekager med lækker topping, som for eksempel choko plante smørbar. Eller gør som jeg, sæt dem i køleskabet og spis dem med smørbar og sukker på.

Jeg synes at de plantebaserede pandekager, med den plantebaserede smørbar, lever 100% op til de pandekager jeg husker fra da jeg var barn. Jeg er hverken vegetar eller veganer, men er vild med tanken om, at jeg, ved at tænke over de produkter jeg bruger i min hverdag, kan gøre en lille forskel her og der. Jeg spiser mindre og mindre kød, og mere og mere plantebaseret, både på grund af jeg kan mærke min krop kan lide det og fordi jeg gerne vil passe på vores planet.

17430776_10210904287979990_260167350_oIndlægget er sponsoreret

Følg mig på Facebook, Instagram og Snapchat: nadjavienberg

Skærmbillede 2014-08-20 kl. 14.07.55

Jeg er startet op som selvstændig klinisk diætist, og er du interesseret i at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig? Så læs mere her

6 skønhedstips fra en fitness blogger

skaermbillede-2017-03-15-kl-13-23-11Jeg forstår helt ærlig godt jer der undrer jer over, at jeg er plantet i kategorien fitness bloggere. Bloggen er lidt blevet mit frirum til at dele flyvske tanker om accept af egen kropsundhed, mode, min stil og nu også skønhedstips. Måske det hele hænger meget godt i tråd med at lære at acceptere og elske sig selv. Jeg skriver ofte, at det handler om det indeni, men det gør det jo ikke kun. At føle sig tilpas i sin krop, sit jeg, kan ligeså godt handle om at pynte sig selv. Føle sig lækker. Passe på sig selv, sin krop, sin hud. For mig handler det især om at føle mig lækker, uden for meget smørelse og make-up. Nogle dage skal der mere til end andre. Det nok meget normalt. Nogle dage kan jeg rende rundt uden make-up, med håret smidt op i en knold, uden bh og nyde hvert minut i min krop. Andre dage skal der lidt mere til. Helt andre dage er alt bare skod og føles forkert uanset hvad. Jeg har også dage hvor jeg føler mit hår sidder helt elendigt. Min hud ter sig åndsvagt. Min krop føles forkert. Det helt normalt.

Såååå for at komme tilbage til det, det her indlæg handler om, skønhedstips, så vil jeg dele noget af det der giver mig følelsen af lækkerhed. Nogle ting der er super simple at bruge i sin hverdag, men for mig gør en kæmpe forskel.

  1. En god ansigtscreme. Det er uundværligt for mig. Jeg cykler København tynd daglig, og her efter vinter er min hud ekstra sart, og tør (den havde det mildest talt ikke særlig rart). Jeg har længe brugt en ansigtscreme fra Exuviance, men min hud tager ikke rigtig imod cremen længere. Derfor prøver jeg nu en helt ny en fra Ling. Et tip er at skifte sin ansigtscreme engang imellem og vælge en af de lidt dyrere. Ofte kan det sagtens betale sig, plus at de ofte også er ret drøje i den mængde man skal bruge.
  2. Neglelak. Jeg er især vild med dem fra Essie. Det gør bare ens hænder det mere feminine. Jeg bruger det i perioder, når jeg lige føler der skal ske lidt. Neglelak kan virkelig gøre en forskel, se bare en morgen jeg kom på arbejde i fitness med neglelak, og min centerleder som det første spurgte mig: “Har du været på date”. Jeg kiggede underligt på ham og svarede spørgende nej. Hans spørgsmål kom af, at jeg havde neglelak på. Der kan man se, hvor lidt et lag lak kan gøre ved ens feminine look.
  3. Olie til de tørre spidser. Det er ikke hver dag jeg bruger det, men dage hvor jeg lige synes at lokkerne skal have lidt ekstra næring, så bruger jeg en lille, lille, smule olie i spidserne. Ellers pifter jeg normalt mit hår op med tørshampoo.
  4. En øjenbrynsbørste, har fået en fast plads i min makeup pung. Den gør underværker for et træt ansigt. Jeg bruger en fra L’oreal og den er så nem at anvende, gør en stor forskel for ens bryn og giver dem både noget form, hold og farve. Selv hvis du ikke har særlig meget bryn, vil du blive overrasket over hvor fyldige de kan syne.
  5. Håndcremer. Både mit arbejde, og mine mange cykelture, udfordre mine hænder og tørrer dem ud. Derfor går jeg meget op i at bruge håndcreme, og især uden parfume. Jeg bruger ikke mange hundrede kroner på min håndcreme, for dem der virker bedst for mig er Camferine købt i Kvickley og Glycerin, den stribede, købt i Matas. Så en håndcreme er altid at finde i min taske.
  6. Vipper. Jeg har prøvet noget helt nyt, som jeg kan mærke jeg måske godt kunne blive stærkt afhængig af. Jeg har fået lavet vipper hos Copenlashes. Det betyder, at det eneste jeg skal bruge for at holde mine vipper friske og frejdige til dagen er en vippebørste. Jeg vaskede simpelt nok en af mine gamle mascarra børster, og den fungerer fint til formålet. Jeg har altid været nervøs for at få lavet vipper, bange for det ville irritere mine øjne, bange for jeg ville tabe mine egne vipper, bange for resultatet. Jeg kan kun anbefale det hos Copenlashes. Jeg er SÅ glad for mine og mærker intet til dem overhoved.

Indlægget indeholder affiliate links

Følg mig på Facebook, Instagram og Snapchat: nadjavienberg

Skærmbillede 2014-08-20 kl. 14.07.55

Jeg er startet op som selvstændig klinisk diætist, og er du interesseret i at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig? Så læs mere her

Ungdommen er skøn og skal leves

skaermbillede-2017-03-15-kl-17-25-17Helt præcist skrev hun: “Ungdommen er skøn og skal leves med alt det den indebærer. Så nyd dit liv og få en masse herlige oplevelser”. Min farmor, i et af hendes breve til mig. Min farmor er en helt unik kvinde, med uendelig meget kærlighed. Hun sender mig engang imellem breve, hvor hun skriver hvordan hende og min farfar har det. Hun skriver at hun læser med på min blog. Skriver guldkorn som det ovenfor. Jeg bliver ofte rørt til tårer når jeg læser hendes breve, og læser dem ofte flere gange.

Hun har også ret. Jeg tror nogle gange, at vi unge har så travlt med at nå en masse. Har travlt med at have travlt. Hendes sætning fortæller mig, at jeg skal huske at nyde nuet. Noget jeg er blevet meget bedre til. Dog kan den stadig glippe i hverdagen engang imellem. Men så begynder jeg at kigge omkring mig, beskrive det rum jeg står i for mig selv. Beskrive de følelser jeg har. Beskrive det jeg er igang med, og hvorfor netop dét er vigtigt for mig. Helt naturligt falder min puls og mit smil kommer frem. Det noget der har taget mig til at lære, men noget jeg har lært nu.

Og ungdommen skal leves. Hele livet skal leves. Vi har kun de enkelte dage én gang, og derfor tror jeg på, at vi skal finde det bedste frem i hver dag. Selvom dagene til tider virker ens, så må der være noget unikt i hver dag. Som vi må tage til os, gemme i vores hjerter og som vi kan tage frem og smile over på de grå dage.

Jeg tror egentlig, at det kan være svært at huske at nyde nuet og de enkelte dage, når vi fiser afsted. Har travlt med at være den bedste udgave af os selv. Især idealet presser os. Vi skal have en trimmet krop, men vil gerne ud med veninderne og spise burger til vi revner for at skylle efter med lækre drinks. Idealet presser på. Tanker om hvad man burde og skulle mænger sig. Sætningen “hvad nu hvis” bryder tankerne og det hele kan ende som en klump i maven, i stedet for en hyggelig aften. Jeg gider ikke lade idealer bestemme hvad jeg skal. Jeg har kun mit liv en gang, og jeg vil nyde det hele i fulde drag. Nyde alt det “man ikke må” med god samvittighed. Finde de små glæder frem i de grå dage. Acceptere når alt ikke går efter mit hoved. Leve min ungdom med alt det den indebærer, som min farmor så sødt mindede mig om i hendes brev.

Følg mig på Facebook, Instagram og Snapchat: nadjavienberg

Skærmbillede 2014-08-20 kl. 14.07.55

Jeg er startet op som selvstændig klinisk diætist, og er du interesseret i at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig? Så læs mere her

Et guldkorn fra min stedfar

17351172_10210869452029113_1356632303_nFor nogle uger siden var jeg hjemme hos mine forældre. Vi hyggede, fik en af mine livretter og snakkede. Det længe siden jeg har været hjemme, og jeg nyder det. Selvom jeg snart er 25 år, elsker jeg stadig at overnatte hos mine forældre, på mit gamle værelse med alle minderne.

Da vi sad og spiste aftensmad talte vi om et aktivitetsur min mor prøver af. Hun har lånt et med pulsmåler, meget fancy. Min mor snakkede om, at nu skulle hun jo også til at lære hvad hvilepuls er og hvordan fandt man nu ud af det. Hvordan vidste man, hvornår ens puls var “rigtig” eller “god nok”. Her kom min stedfar med et guldkorn, han sagde: “Det meget enkelt. Du mærker efter hvordan du har det, når du har det godt, kigger du ned på din puls, og så er det der den skal være”. Jeg blev ret glad indeni. Lidt overrasket, og ret glad over hans kommentar.

Min stedfar er en klog mand. Men også en meget stille mand. Han er en meget reflekterende mand. Jeg tror også det var derfor, hans kommentar, som kom ud af det blå, overraskede mig, positivt. Mest af alt også fordi, det var som om, at det var mine ord han brugte. Det var som snydt ud af en sætning, som jeg kunne have sagt. Han har så ret. Hvorfor rette sig efter alle mulige tal og mål, når det i bund og grund handler om, hvordan man har det indeni? Jeg ved udemærket godt, at man ikke anskaffer sig et aktivitetsur for at mærke efter, og ikke bruge uret til en fløjtende fis. Men tager man hans ord ud af kontekst, så er det så rigtig. Jeg synes det er SÅ i orden, fint, sejt og alt det der, at bruge aktivitetsure, fordi de kan være en enorm motivation og inspiration for mange. Det er sjovt at se sin aktivitet i tal. Det er motiverende at gå tusinde skridt flere dage i træk, og det er mega fedt, hvis det motiverer dig. Men hans ord er guld, for det er så vigtigt at mærke efter hvornår man er glad indeni. Glad i sin krop.

Jeg elsker når min stedfar kommer med sådanne små guldkorn. Det gør han ofte. Jeg ville ikke være foruden vores samtaler, bare ham og jeg. Han er min tredje forældre og han har altid været der for mig. Om jeg har brug for kram og kærlighed, eller grin og fjolleri, så er han der altid. Og hans guldkorn her viser mig lidt, at når vi snakker og jeg deler mine flyvske tanker om sundhed, krop, at mærke efter og meget mere, at så lytter han. Reflekterer. Og kan sende budskaberne videre. Det gør mig glad.

Følg mig på Facebook, Instagram og Snapchat: nadjavienberg

Skærmbillede 2014-08-20 kl. 14.07.55

Jeg er startet op som selvstændig klinisk diætist, og er du interesseret i at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig? Så læs mere her

Raw barer med acai

10956080_10204778965290751_836016008_nNødder, dadler, kakao og acaipulver – sunde fedtsyrer, ingen tilsat sukker og massere af antioxidanter. Det er præcis hvad den her snack serverer for dig i form af en lækker bar med massere af smag. Det er ikke første gang jeg eksperimentere med en sundere snackbar, prøv for eksempel også mine rawbites eller raw chokolade barer. Barerne er perfekte som formiddags-, eftermiddags- eller aftenssnack, eller som en jeg-har-lige-været-til-træning-snack. Eller jeg har lige været ude og klatre snack.

10933170_10204778964250725_1017057316_nJeg ærgrede mig virkelig over at jeg ikke havde kakaonibs herhjemme da jeg skulle til at lave de her barer. Det havde virkelig været toppen af kransekagen. Hvis nogen skulle være i tvivl, så er jeg enormt stor fan af den intense chokoladesmag, og de chrispy kakaonips havde gjort det virkelig godt heri. Men man kan jo ikke have det hele i køkkenskabene, så dem må jeg tilsætte en anden god gang, dog skriver jeg dem på ingredienslisten alligevel. Jeg har valgt at skrive nødder/kerner i ingredienserne, for du kan også vælge at anvende solsikke- eller græskarkerner i stedet for nødder.

Det du skal bruge (10-12 stk):

  • 24 dadler
  • 4 dl cashewnødder (eller en anden form for nødder/kerner)
  • 1 dl chiafrø
  • 1 spsk acaipulver
  • 2 spsk ren kakao
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • evt. 2 spsk kakaonibs

Fremgangsmåde:

  1. Start med at kom dadlerne op i en skål og hæld kogene vand henover til det dækker alle dadler. Lad dem stå og trække i 10 minutter (det gør dadlerne lettere at køre i din foodprocessor/minihakker bagefter.
  2. Blend imens nødderne fint i en foodprocessor/minihakker og kom dem over i en ren skål. Bland her nødderne med chiafrø, acaipulver og kakako.
  3. Hæld vandet fra dadlerne og blend dem sammen med olien. Når dadlerne er kørt til en snasket masse kommes nøddemixen ved. Blend herefter indtil du har en ensartet dadelmasse.
  4. Kom dadelmassen ud på et stykke bagepapir og fold bagepapiret henover massen. Tryk den flad og form den til en firkant. Jeg brugte bagepapiret til at styre formen med og brugte herefter en kagerulle til at få massen ensartet og flad.
  5. Snit (ikke skær helt over) den størrelse barer du ønsker og kom herefter barerne, med bagepapiret om sig, i fryseren i en time.
  6. Tag barerne ud og bræk dem fra hinanden. Opbevar dine barer i en tætlukket beholder på køl.

10966608_10204778987451305_2128740945_n10966481_10204778964770738_1956875243_n

Kære stille pige

17274578_10210816757271777_1331630960_n“Kære stille pige,

Der er noget jeg skal fortælle dig.

Den dag du besluttede dig for, at du ville tabe dig, satte du foden på en sti som kunne have været meget farlig for dig. Du åbnede dørene til en verden, hvor kalorier var i centrum, men du vidste ikke nok om stoffet. Derfor begyndte du at søge viden i medier, hvor overskrifter prægede din lyst til at tabe dig. Du startede i fitness, og tabte dig hurtigt ned til mindre end din normalvægt, men dit hoved var påvirket af mediernes verden, og det du så i spejlet stemte ikke overens med det du så på badevægten.

Du fortsatte derfor det, der i din verden var den sunde livsstil. Der var her ikke nogen der som sådan kommenterede dine vaner, for udadtil spiste du jo okay. Dog begyndte du at tabe dig mere. Dit indre blev glad, da det stillede sig op på vægten og så, at det tocifrede tal nu startede med 4 og ikke med 5. Men nu begyndte kommentarerne også lidt at komme. Du benægtede, for du var ikke helt derude, hvor det var farligt for dig. Du havde stadig kontrol.

Du kom ned på 47 kilo. Du havde tabt 9 kilo meget hurtigt. Men der var noget galt. Dit indre talte ned til dig. Hvorfor gjorde det det? Hvorfor var dit indre ikke glad. Hvorfor var du ikke glad? Der var noget galt.

Du følte dig forkert i din krop, selvom den var som den skulle være. Den har altid været som den skulle være. Du kunne bare ikke se det. Du følte dig ikke tilpas, du følte dig ikke kvindelig. Du gik med tankerne om, hvad du manglede for at føle dig fuldent. Du havde altid været ked af dine bryster. Du gik med tankerne længe, vendte og drejede det, det var jo en stor beslutning. Men du fik lavet dine bryster. Du var sikker på, at det hele ville ændre sig. Du gjorde det ikke spontant, det var genovervejet flere gange. Alting var vendt og drejet i dit hoved, og du var sikker på, at det ville gøre alt godt. Problemet var, at det gjorde det ikke. 

Du startede på din uddannelse, ernæring og sundhed, fordi du var interesseret i ernæring af kroppen. Du ville kende videnskaben bag. Man kan vel på en måde sige, at det blev din redning. Indenfor de første uger blev i alle sat til at registrere alt jeres mad og aktivitet. Du gjorde det flittigt. Du var perfektionistisk med dine skemaer, som du altid har været. Lavede veludførte excel-ark over alt du spiste og alt den aktivitet du lavede. Denne proces var vigtig for dig. En anden vigtig proces var den, hvor du flyttede hjemmefra. Du havde ikke længere nogen badevægt. Du vejede dig ikke længere. Det gik stille og rolig op for dig, at tynd ikke gør lykkelig.

Du åbnede stille og rolig øjnene for, at de overskrifter du havde levet efter var ren reklamer. Det var salgstrick til piger som dig, som var forvirrede over det dersens sundhed. De satte falske rammer for, hvordan du burde se ud. Heldigvis var du ikke nået helt derud, hvor dit indre havde magten. Du satte hele tiden spørgsmålstegn ved din reaktion når du stod på vægten. Du var for madglad til at sulte dig selv. Du satte spørgsmålstegn ved din indre kritiker. Du var for doven til at motionere flere timer i døgnet. Du var ikke perfektionistisk nok til, at ende der, hvor det kunne have været virkelig farligt for dig.

Stille og roligt fandt du dig mere og mere tilpas i din krop. Du lærte mere og mere at acceptere den du var, den krop du havde. Du fandt ud af, at du følte dig mere forkert efter din brystoperation, end inden, så du besluttede dig for at få fjernet dine bryster igen. Du valgte at glemme sætningen”hvad vil andre tænke” og begyndte i stedet at mærke rigtig og forkert i din mave. Du tog flere kilo på, men holdte ikke øje med vægten, for du havde ikke skænket det en tanke at købe dig en badevægt. Du smilte nu også mere og mere til dig selv i spejlet, og lærte at andre ikke skal definere hvad sundhed er for dig. Du lærte at sundhed ikke betyder smal talje og store bryster. Du lærte at sundhed handler om, at hvile i sig selv. Du lærte mange ting på de år. Det tog dig tid at opdage, at du hele tiden havde været perfekt, præcis som du var, men det vidste du nu. Du var heldig, du aldrig endte helt derude hvor det var farligt for dig. Du var stærk nok til at mærke efter, stærk nok til at sige fra. Den stille pige er et nemt offer, det vidste du nu.”

Følg mig på Facebook, Instagram og Snapchat: nadjavienberg

Skærmbillede 2014-08-20 kl. 14.07.55

Jeg er startet op som selvstændig klinisk diætist, og er du interesseret i at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig? Så læs mere her

Cashewsmør

10520579_10203320082899603_1074880206_nHvis du som jeg elsker alt der hedder snacks så vil du helst sikkert synes om denne opskrift. Denne skønne cashewsmør kan nemlig oppe en hver snack – om det er frisk frugt, knækbrød, en bolle eller chokolade. Den er også perfekt som topping på havregrød.

Det du skal bruge (til et lille glas):

  • 3 dl cashewnødder
  • 1 nip havsalt

Fremgangsmåde:

Blend nødderne, blend så lidt mere og slut så af med at blende endnu mere. Ja det er en simpelt men kræver en del tålmodighed. Du er ved at give op, men lad hver, for det er det hele værd når du har blendet nødderne godt.

Når du har en forholdsvis ensartet masse, tilsætter du salt og blender til du har den ønskede konsistens. Det er helt op til dig hvor cremet du ønsker din smør. Er det helt umuligt kan du også tilsætte lidt smagsneutral olie så som kokosolie.

10564767_10203320082699598_706109102_nHusk at du også kan følge bloggen og jeg på facebook

Følg mig på Facebook, Instagram og Snapchat: nadjavienberg

Skærmbillede 2014-08-20 kl. 14.07.55

Jeg er startet op som selvstændig klinisk diætist, og er du interesseret i at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig? Så læs mere her

Der skal 3 gode oplevelser til at opveje en dårlig, som man siger

17142163_10210736885075022_1697452169_oForleden sad jeg og snakkede med en kær veninde. Vi talte om hvordan der skal 10 successer til for at opveje en fiasko, eller tre gode oplevelser til at opveje en dårlig. Det fik mig til at tænke på de sociale medier. Urealistiske billeder. Idealer. Kroppe. Ja spørg mig ikke hvordan jeg fik drejet tankerne derover. Men jeg kunne ikke lade hver med at tænke på, om det også gælder de billeder vi ser. Om der skal 7 billeder af maver der deller til, for at opveje et billede af en flad mave. Vi mødes konstant af billeder af hvordan den “rigtige” mave er. I min verden er der intet rigtig eller forkert, burde eller skulle. Men det er der i manges. Min verden bliver også udfordret, rystet om man vil, når jeg hele tiden mødes af de samme billeder. Det får en lille del af mig til at tænke, bliver jeg gladere? Heldigvis er der en større del af mig der ryster på hovedet og giver mig søde ord med på vejen. Den del kan jeg godt lide. Den hjælper mig til at holde fødderne solidt plantet på jorden, trække vejret dybt og nyde den krop jeg bor i. Men når vi konstant mødes af flade, muskuløse, maver, kroppe uden folder og lår uden strækmærker eller appelsinhud på de sociale medier, så sætter det jo en skabelon for, at sådan bør jeg nok se ud. Ser vi et billede af en mave der deller, eller lår med appelsinhud, er det måske ikke nok til at opveje alle de inputs vi har fået. Måske der i virkeligheden skal 7, lad os kalde dem alternative billeder til, for at opveje 1 flad-mave billede? Jeg ved det ikke. Jeg ved heller ikke hvordan samtalen med min veninde, om successer og fiaskoer, om gode og dårlige oplevelser fik mine tanker over på kropsidealer og mavedeller. Det nok bare engang imellem sådan min hjerne fungerer. Forsøger at drage ligheder mellem alt og intet. Forsøger at forstå, hvorfor det er så svært at acceptere sig selv. Forsøger at forstå den lange rejse. En rejse jeg selv har været igennem, men ikke rigtig kan beskrive i detaljer. Forsøger at sætte ord på nogle af mine tanker om at elske sig selv, i håb om, at det kan hjælpe en lille smule et sted hos nogle andre derude.

Følg mig på Facebook, Instagram og Snapchat: nadjavienberg

Skærmbillede 2014-08-20 kl. 14.07.55

Jeg er startet op som selvstændig klinisk diætist, og er du interesseret i at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig? Så læs mere her

Rugbrødstoast

10402666_10203008179182205_1692230967065200142_nToast er mere end lækkert, og jeg bliver helt nostalgisk når jeg hiver min toaster frem. Det eneste minus ved toasten er, synes jeg, at den ikke mætter så meget. Derfor er rugbrødstoasten altså helt igennem skøn og herlig. En moderne version som stadig smager ligeså skønt og vækker minder frem.

Det du skal bruge (1 stk):

  • 2 skiver rugbrød
  • 1 skive toastost
  • 1-2 skiver selvskåret hamburgerryg (eller andet pålæg efter lyst)
  • lidt oregano

Fremgangsmåde:

Put pålægget mellem rugbrødet, sammen med lidt oregano, og varm i en toaster.

1797427_10203008179262207_6381895174561558449_n

Følg mig på Facebook, Instagram og Snapchat: nadjavienberg

Skærmbillede 2014-08-20 kl. 14.07.55

Jeg er startet op som selvstændig klinisk diætist, og er du interesseret i at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig? Så læs mere her

Det nye sort indenfor kostvejledning

17200249_10210747504180493_572583435_oFor at give jer et indblik i hvordan kostvejledning også kan foregå, har jeg fået lov til at dele en af mine klienters oplevelse. En oplevelse der bekræfter mig i, at jeg tog det helt rigtige skridt, da jeg valgte at starte op selvstændigt.
“Jeg kontaktede Nadja for at få udarbejdet en kostplan der skulle hjælpe mig med at tage på. Det var et forløb over 4 uger med en ugentlig samtale.
Det jeg godt kan lide ved Nadja er, at kosten selvfølgelig er i fokus, men det der fylder mest er ens mentale sundhed. Måden du tænker og føler omkring dig selv og din krop. Nadja var hurtig til, at opdage hvor svært det var for mig, at rose mig selv og hvor meget jeg lod mig påvirke af de sociale medier, om hvad sundhed er og hvordan den perfekte krop skal se ud.
Gennem forskellige hjemmeopgaver og vores samtaler, hjalp Nadja mig med, at opdage hvilken magt og forvrænget billede medierne havde givet mig af hvordan ens krop skal se ud og hvad sundhed er.
I mit forløb har jeg lært, at der ikke er EN rigtig måde ens krop skal se ud på. Vi er alle forskellige, og derfor skal vi ikke prøve, at leve op til et umuligt ideal som medierne skaber. Det vigtigste er, at jeg har det godt i min krop, taler pænt om mig selv og elsker mig selv præcis som jeg er. Jeg har lært, at jeg skal acceptere mig selv som jeg er, og lytte til mig krop. En anden vigtig ting jeg har lært er, at se bort fra alle de billeder af “den perfekte krop” man konstant får kastet i hovedet af medierne.
Nadja har lært mig, at sundhed er mange ting. En god kost, træning og meget vigtigt mental sundhed. Det er en personlig proces der tager langtid, men Nadja har hjulpet mig et godt stykke på vejen.
Jeg kan varmt anbefale Nadja. Hun er dygtig til at skabe et trygt rum, hvor du føler at du kan sige alt, fordi du ved at hun ikke vil dømmer dig. Derudover er hun omsorgsfuld, sjov, og kalder en spade for en spade, så du ved hvor du har hende.”
Den gør mig glad helt ind i hjertet når jeg afslutter forløb med sådan nogle kommentarer. Jeg VED at det var det helt rigtige at starte op. Selvom enhver opstart kan være svær, så har det indtil videre været det hele værd. Vi fokuserer ikke på vægten, vi tæller ikke kalorier, vi snakker om selvværd, kroppen og lærer “bare fordi”-reglen. Læs flere klientoplevelser lige her, og hvis du går og tænker om kostvejledning, blandet med elsk-dig-selv vejledning, er noget for dig, så skriv en mail til mig. Så vil jeg kontakte dig, og vi kan tage en uforpligtende samtale om hvordan jeg kan hjælpe dig. Min mail er nadjavienberg@hotmail.com.

Følg mig på Facebook, Instagram og Snapchat: nadjavienberg

Skærmbillede 2014-08-20 kl. 14.07.55

Jeg er startet op som selvstændig klinisk diætist, og er du interesseret i at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig? Så læs mere her

Kopier min forårsstil

skaermbillede-2017-03-08-kl-19-43-22

1:// Lang ternet vest 2:// Imiteret læder kort jakke 3:// Ensfarvede bukser 4:// Drop halskæde 5:// Nike Free RN 6:// Moss Copenhagen hue 7:// Aura Stacking ring 8:// Turtleneck top med lange ærmer

Jeg elsker alle årstider, og det jeg især elsker ved foråret er, at vi endelig kan begynde at finde forårsjakken frem, og pimpe den op med lag på lag, på lag. Jeg elsker lag-på-lag-stilen, og den er helt perfekt i foråret når vi ikke rigtig ved om vi går ud til frost eller sol. Udover det så er huer, tørklæder og andre accessories lige mig. Jeg er vild med at pynte min stil med små detaljer. Lige for tiden render jeg rundt i min læderjakke med en lang cardigan indenunder og en vest udenpå, og gerne en eller to trøjer inden-inden-under. Jeg bor nærmest i min Moss Copenhagen hue og mine Nike sneakers (som du kan få 22% på lige nu her). Jer der læser med fast ved, at sundhed, i min verden, handler om at føle sig tilpas i sin krop. Jeg føler mig altid tilpas i min krop, selv på en dårlig dag, når jeg har noget tøj på som er praktisk og, ikke mindst, pyntet.

Følg mig på Facebook, Instagram og Snapchat: nadjavienberg

Skærmbillede 2014-08-20 kl. 14.07.55

Jeg er startet op som selvstændig klinisk diætist, og er du interesseret i at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig? Så læs mere her

En anti-blogger-agtig, blogger

17142144_10210736959756889_1218205800_oFor nogen tid siden spurgte min roomie mig, hvordan man taggede placeringer på ens Instagram historie. Jeg kiggede spørgende på hende. Hun kiggede spørgende tilbage og udbrød “Jamen, du er jo blogger, sådan noget burde du da vide”. Hun fandt selv ud af det, og lærte mig hvordan et par dage senere. Jeg vidste ærligt ikke, at man kunne tagge placeringer eller profiler, før hun nævnte det. Det er ikke første gang, at jeg føler mig anti-blogger, det føler jeg mig ret tit. Måske er jeg bare anti-blogger typen, “bagud” og ret mormor på det punkt. Jeg føler mig for eksempel også anti-blogger når:

Jeg  først opdager d. 3. februar at man kan svare på historier på Instagram. Ja, beklager til jer der havde skrevet, det forklarer det sene svar.
Jeg ikke følger andre blogs. Jeg læser engang imellem mine kære veninder Caroline og Matildes blogs. Men det er yderst sjældent.
Jeg ikke går op i likes og følgere (men jeg knuselsker jer der følger med!).
Jeg spiser bland selv slik, træner eller spiser ude, uden at ligge billeder op på de sociale medier. 
Jeg opdager, at jeg ikke ejer en Royal Copenhagen tallerken. Jeg har til gengæld heller ikke to tallerkener der er ens i mine køkkenskabe – se dét er ret blogger agtigt hvis jeg selv skal sige det.
Jeg bliver spurgt hvilket kamera jeg bruger til mine billeder, og svarer min iPhone 5. Har dog lige erhvervet mig en iPhone 7, har fået af vide den har godt kamera.
Jeg sætter mig foran skærmen og har total skriveblokade. En blogger har vel altid et eller andet på hjerte? Derfor jeg elsker min idebank (aka. notefunktionen på telefonen)

Der er helt bestemt mange flere punkter, hvor jeg er møghamrende anti-blogger. Gammeldags, eller mormor. Jeg er ikke med på alt det nye på de sociale medier, men det helt okay. Det okay at være lidt anti i sit fag synes jeg.

Følg mig på Facebook, Instagram og Snapchat: nadjavienberg

Skærmbillede 2014-08-20 kl. 14.07.55

Jeg er startet op som selvstændig klinisk diætist, og er du interesseret i at høre, hvordan jeg kan hjælpe dig? Så læs mere her